Paula H. lähetti minulle ihanan suklaapiirakan ohjeen jota kokeilin sunnuntaina. Toivottavasti Paula sait lopulta s-postini? Kiitos Paula ihanasta ohjeesta! :O)

Ohjeen mukaan piirakka tehdään mokkapalojen tapaan pellille, mutta halusin kokeilla tehdä siitä yhden ison pyöreän piirakan 28cm irtopohjavuokaan. Piirakka onnistui oikein hyvin. Siitä tuli niin muhkea että sitä voisi jo sanoa ennemminkin suklaakakuksi. :)

Ohje on siitä erikoinen, että taikinaan laitetaan etikkaa. Kuullostaa ehkä oudolta, mutta voin sanoa että etikka antaa piirakalle erittäin mukavan potkun. Itse etikan maku ei tule suklaan läpi. Hyvää ohjeessa on myös se ettei siihen tule munia eikä maitoa jos taikinaan ei lisää tuota laittamaani suklaata!

Lisäsin ohjeeseen vielä 1 dl suklaahiutaleita. Se antoi ihanaa mehevyyttä kakkuun. Kuorrute on samantyyppinen kuin mokkapaloissa.

Suosittelen kokeilemaan. Tämä oli mehevää, herkullista ja ennenkaikkea erittäin helppo tehdä kun ainekset vain sekoitellaan yhteen. Kakun voi muuten myös pakastaa. Pakastin puolet kakusta vierasvaraksi ja hyvää on myös pakkasenkin jälkeen. :)

621752.jpg

Laitan tähän suoran kopion ohjeesta:

SUKLAAPIIRAKKA "BLACK BOMB"  (1 uunipelti)

8 1/4 dl vehnäjauhoja
5 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa                       
2 tl soodaa
6 rkl kaakaojauhetta

2 rkl etikkaa
2 tl vaniljasokeria
n.1,2 dl öljyä
n. 5 1/2 dl vettä

Sekoitetaan ensin jauhot,sokeri,suola,sooda ja kaakao. Sitten lisätään etikka,
vaniljasokeri, öljy ja vesi ja sekoitetaan. Paistetaan 200 astetta n. 35 min.


Kuorrutus (lämpimälle pinnalle)
50 g sul. margariinia
1/2 dl kahvia
1 pkt (n.250 g) tomusokeria
3 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutteen ainekset sekoitetaan yhteen ja levitetään vielä hieman lämpimän piirakan päälle.

Vuorasin irtopohjavuoan pohjan leivinpaperilla ja voitelin reunat. Paistoin kakun 175 asteisessa kiertoilmauunissa alimmalla tasolla noin 35 min. Irrota vuoan reunat ennenkuin kuorrutat kakun. Koristeena keksiperhosia jonka ohjeen löydät täältä. :)