img28.gif

Näihin joulumuffinsseihin voit laittaa juuri niitä aineksia joista itse pidät eniten. Me laitoimme näihin tänään sitä mitä kaapista löytyi; kuivattuja aprikooseja, korintteja, tummaa suklaata, pekaanipähkinöitä, kuorittuja manteleita, suolapähkinöitä ja piparkakkua. Maku mehevöityy jos muffinssit saavat seisoa päivän tai pari. =)

300103.jpg 

Joulumuffinit (noin 15 kpl keskikokoisia muffineita)

3 munaa

1 1/2 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria

2 rkl tummaa siirappia

1 tl vaniljasokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 1/4 tl soodaa

3/4  rkl Santa Marian piparkakkumaustetta

1 dl flora vanillaaa (tai kermaa)

125g voita tai margariinia

3 dl hedelmä-pähkinä-piparkakku-suklaasekoitusta omista suosikkiaineksista  (esim. maitosuklaata tai tummaasuklaata, kuivattuja aprikooseja, kuivattua omenaa, korintteja tai tavallisia rusinoita, kuorittuja manteleita, sukaattia, kandeerattuja kirsikoita, saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, hasselpähkinöitä, suolapähkinöitä...)

kuorrutus: tomusokeria, vettä, sitruunahappoa (tai sitruunamehua)

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Murskaa veitsellä suklaa, kuivatut hedelmät ja pähkinät reilun karkeaksi rouheeksi. Lisää korintit (tai tavalliset rusinat) Ja käsin murskatut piparit joukkoon. Sekoita keskenään. Vatkaa munat ja fariini/tavallinen sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siirappi vatkaa vielä hetki. Sekoita jauhoihin sooda, piparkakkumauste ja vaniljasokeri. Lisää noin 1/2 rkl jauhoseosta pähkinä-hedelmä- suklaarouheeseen. Sekoita munavaahtoon vuorotellen jäähtynyttä sulanutta margariinia, sihdattua jauhoseosta ja flora vanillaa noin kolmessa eri erässä. Sekoita vain sen verran kuin on pakko. Älä vatkaa! Kääntele nopeasti joukkoon rouheseos. Lusikoi keskikokoisiin muffinivuokiin (käytin tässä muffinipeltiä johon laitoin pohjalle paperiset muffinimuotit). Ripottele halutessasi pinnalle ruoheseosta koristeeksi.  Paista 175 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Isot muffinit paistuvat hieman pidempään. Jäähdytä hyvin.

Sekoita kulhossa tomusokeria vettä ja ripaus sitruunahappoa tasaiseksi massaksi.(sitruunahappoa saa ruokakaupoista tai apteekista, löytyy samasta paikasta esanssien yms kanssa.) Tahnan sopiva paksuus on sillon kun kaadat lusikasta kuorrutetta kulhon pohjaan ja se hitaasti leviää hieman mutta ei ole kuitenkaan juoksevaa. Lusikoi kuorrutetta muffinin keskelle ja anna pinnan valua tasaiseksi ja jähmettyä. Pyörittele punaisesta marsipaanista pienet pallot muffinien keskelle. MUffinien maku on parhaimmillaan 1-2 päivän päästä leipomisesta.

img25.gif