Ostin Philadelphian light tuorejuustoa (rasvaa 5%) ja piti heti kokeilla sopiiko se juustokakkuun, sillä rakastan niitä! Tein Amerikkalaisen juustokakun koska se valmistuu aika nopeasti ja helposti, eikä vaadi pitkiä hyytymisaikoja. Kakusta tuli hyvää, ainakin omasta mielestäni. Ohjeen muutin alkuperäistä ohjetta huomattavasti kevyemmäksi, sekä pohjan kuin täytteenkin osalta. Toki tavallisella tuorejuustolla ja sokerilla tehtynä, kakun maku on täyteläisempi, mutta ei tämä light versiokaan hullumpi ole. Pohja on myös tavallista kevyempi. Tämä juustokakku sopii näin paremmin myös laihduttajillekkin.  Kakku paistetaan uunissa, joten valmistamiseen ei käytetä liivatetta. =)

63439.jpg

Pohja 26 cm vuokaan:

10 diggestive keksiä (tai n 18 diggestiveä jos et laita Marie keksejä mukaan)

15 Marie keksiä

3 rkl maitorahkaa

2 rkl margariinia

1/4 tl jauhettua inkivääriä, kanelia tai korianteria

2 rkl Hermesetas makeutusainetta (tai 2 rkl tavallista sokeria)

Täyte:

500g maustamatonta Philadelphia light tuorejuustoa (5%)

2 1/2 dl Hermesetas makeutusainetta (tai 2 1/2 dl tavallista sokeria)

1 tl vaniljasokeria

1/2 sitruunan puristettu mehu ja raastettu kuori

4 munaa

Koristeluun: Vadelmia, mustikoita ja sitruunamelissan lehtiä (tai hedelmiä: esim appelsiinia tai mangoa, viinirypäleitä, limeä, sitruunaa kuten tässä kakussa käytin)

Murenna keksit. Mausta sokerilla ja inkiväärillä. Lisää rahka, sulata rasva ja lisää murujen joukkoon. Nypi tasaiseksi taikinaksi. Painele seos irtoreunaiseen vuokaan, jonka pohjalle on laitettu leivinpaperi. Seos ei saa nousta reunoille.

Sekoita tuorejuustoon makeutusaine, vaniljasokeri sekä sitruunan mehu ja kuoriraaste. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Kaada juustotäyte vuokaan, keksipohjan päälle ja paista kakkua 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Pyöräytä veitsellä vuoan ympäri, reunan ja kakun välistä. Irrota vuoan reunat varovaisesti ja laita kakku viileään jäähtymään. Koristele jäähtynyt kakku marjoilla tai hedelmillä ja tarjoa.

63468.jpg

Vinkki! Kokeile valmistaa täyte myös maustetuilla tuorejuustoilla.