Tavallisista Marie tai Diggestive kekseistä saa herkullisia "leivoksia" pienellä vaivalla.57123.jpg

1 pkt Marie tai Diggestive keksejä

1 1/2 dl vadelmia

1 tl sitruunamehua

1 rkl vettä

2 liivatelehteä

50g vähäsuolaista (tai suolatonta) voita

2 dl mansikkatomusokeria (tai 2dl tomusokeria ja 20 tippaa mansikka-aromia)

1 dl mansikkakermavaahtoa

Kuorrutus: 100g valkosuklaata + 100g maito tai tummaa suklaata (Kuorrutteen voi myös jättää pois)

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoomaan. Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa tomusokeri ja voi vaahdoksi. (seos muuttuu ensin kokkareiseksi, kun jatkat vatkaamista, seos tasoittuu ja kuohkeutuu). Kuumenna kattilassa vadelmat, sitruunamehu ja vesi kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti, että marjat soseutuu. Kaada soseutuneet marjat siivilän läpi kulhoon (Painele marjasurvosta vuolijalla jotta saat mahdollisimman hyvin mehun ja marjasoseen puserrettua läpi). Sulata liivatteet kuumaan marjamehuun. Kaada liivatemehu ohkaisena nauhana sokerivoivaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää nopeasti myös kermavaahto vatkaten.

Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota täyte tasaisesti joka toisen keksin päälle. Paina toinen keksi kanneksi, niin että täyte jää keksien väliin.

Sulata valkosuklaa ja tummasuklaa omissa kulhoissaan sulaksi joko mikrossa (400w) tai vesihauteessa vähän väliä sekoitellen sulatuksen aikana. Kasta kerroskeksien toinen puoli sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille kovettumaan. Nosta hetkeksi dipatut keksit kylmään(esim pakkaseen tai jääkaappiin) kovettumaan. Kun suklaa on kovettunut, dippaa halutessasi toinen puoli keksistä toisella suklaalla ja nosta taas kovettumaan.

Voit koristella leivoskeksit esim sokerikoristeilla, karkeilla tai sokerikuorrutteella. Jos käytät sokerikoristeita tai karkkeja, ripottele koristeet keksin päälle vielä kun kuorrutussuklaa on sulaa. Jos koristelet sokerikuorrutteella, koveta suklaa ensin, sekoita sokerikuorrute (n.2 dl (mansikka)tomusokeria + 1 rkl munanvalkuaista. Seoksen tulee olla jäykkää, mutta ei liian kovaa. Seos on tarpeeksi paksua kun voit tehdä kuvion lusikalla seokseen, eikä kuvio "valu" pois) Pursota kuorrutetta leivoksen päälle ja anna kovettua. Säilytä leivoskeksit jääkaapissa.

Vinkki! Pandan valkoinen suklaa sulaa sulatettaessa sopivan löysäksi, siihen on helppo dipata keksi. Fazerin taloussuklaa jää sulatettuna hieman paksuksi, joten levitä se lusikalla keksien päälle. Leivontaan tarkoitettu Block suklaa, sulaa hieman löysemmäksi ja siihen on myös helppo dipata. Jos suklaa on liian paksua sulatettuna, voit myös tiputtaa muutaman tipan ruokaöljyä suklaan joukkoon jolloin suklaa muuttuu juoksevammaksi.