Helppo herkku kahvipöytään. Tortun valmistus kestää muutaman tunnin, mutta vaiheet ovat vähätöisiä ja helppoja, suurin osa valmistusajasta kuluu täytteen jäähdyttelyyn Mustikat ja hieman kirpakat, jäiset punaviinimarjat sopivat loistavasti yhteen makean valkosuklaarahkan kanssa.

527876.jpg

Valkosuklaarahka torttu

Pohja:

1 pkt murotaikinaa

Kostutukseen:

1 1/2 dl maitoa

1/2 tl vaniljasokeria

Valkosuklaarahkaan:

100g valkosuklaata (käytin leivontaan trakoitettua Lime - valkosuklaata)

2 1/2 dl Flora vispiä

200g maitorahkaa

1 pss pakastemustikoita (200g)

3 dl pakaste punaviinimarjoja

Piiraan valmistus kannattaa aloittaa täytteellä, sillä sen jäähtyminen kestää parisen tuntia.

Kuumenna kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Nosta liedeltä ja pilko suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Nosta  jääkaappiin viilenemään pariksi tunniksi. Tee silläaikaa pohja.

Vuoraa irtoreunainen vuoka (esim 24 cm) leivinpaperilla. Saat leivinpaperin pysymään hyvin paikallaan jos sipaiset tilkan rasvaa vuoan pintaan. Painele murotaikina pohjalle ja reunoille. Tee noin 3 cm korkeat reunat. Pistele pohja haarukalla. Laita leivinpaperi pohjan päälle ja painoksi esim kuivattuja herneitä tai papuja...(Tämän voi myös jättää pois jolloin reunat saattavat hieman valahtaa alas paistettaessa. Tortusta tulee silloin matalampi.) Paista pohjaa 200 asteisessa uuniis noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja saanut hieman väriä. Älä polta. Kiertoilmauunissa paistoin pohjan 150 asteessa noin 15 min. Jätä jäähtymään.

Kun valkosuklaa kerma on jäähtynyt kokonaan ja on kylmää, vatkaa vaahdoksi. (jouduin vatkaamaan noin 10 minuuttia, kerma ei ollut tarpeeksi kylmää.) Lisää maitorahka ja vatkaa vielä hetken.

Mausta maito vaniljaoskerilla ja kostuta pohja vaniljamaidolla. Lusikoi valkosuklaarahka pohjan päälle ja ripottele jäiset mustikat ja punaviinimarjat keoksi keskelle.

Kiireessä voit tehdä täytteen näinkin: vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja lisää varovaisesti sekoittaen vaahtoon. Lisää joukkoon maitorahka ja sekoita tasaiseksi.