Tonnikalapiirakka on monen mieleen, eikä hintansa puolesta juuri päätä huimaa! =)

50143.jpg

Ainekset n 28cm piirakkavuokaan. (pellilliseen tuplaa ohje)

pohja:

150g voita tai margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

3 rkl vettä

Täyte:

2 prk tonnikalapaloja vedessä

1 prk sardelleja tai anjovisfileitä (voi jättää myös pois jos haluaa)

n 10 kpl paprikatäytteisiä oliiveja tai mustia oliiveja

2-3 tomaattia tai 1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja

2 munaa

2 dl maitoa

1/2 tl suolaa

pippuria

3 rkl vahvaa juustoraastetta (esim emmental)

Nypi kulhossa jauhot ja margariini. Lisää suola ja kylmä vesi ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin lepäämään n 30 minuutiksi. Taputtele taikina n 28cm vuokaan, tee taikinasta myös pohjalle reunat. Pistele pohja haarukalla (estääksesi ilmakuplat). Peitä foliosuikaleilla piirakan reunat. (folio estää reunojen valumisen esipaistettaessa, eikä reunat pala niin helposti loppukypsennyksen aikana. Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa alatasolla noin 10 minuuttia.Poista foliot.

Valuta silläaikaa tonnikala, viipaloi oliivit siivuiksi. Huuhdo tomaatit ja leikkaa siivuiksi. Paloittele sardellit (tai anjovisfileet). Lado täytteet paistetun piirakkapohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, maito, suola ja pippuri. Kaada muna-maito piirakan päälle ja ripottele juustoraaste tasaisesti. Paista vielä noin 25-30 minuuttia uunin keskitasolla. Koristele halutessasi piirakka sitruunan viipaleilla, tillillä ja oliiveilla. Tarjoa lämmin piirakka raikkaan salaatin kanssa.

ALkuperäinen ohje on Kotikokki keittokirjasta.