Tämä helppo ja näyttävä herkku sopii myös vaikka juhlavan aterian jälkkäriksi. Suklaakupin täytteitä vaihtamalla saa aina uudenlaisen jälkkärin. Kokeile mousseja, jätskiä, sorbetteja, maustettua kermavaahtoa, rahkaa, hedelmiä, marjoja, kastikkeita...

527877.jpg

Valkosuklaamousse  suklaakupissa, annos 4 :lle

150g valkosuklaata

0,75dl kermaa

1 muna

Suklaakuppeihin: 100g suklaata (noin 25g kuppia kohden)

Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada suklaan joukkoon. Anna suklaan sulaa itsekseen minuutin verran ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Anna jäähtyä. Lisää muna jäähtyneeseen suklaakermaan ja vatkaa kuohkeaksi. Vatkaamiseen menee muutama minuutti.

Lusikoi mousse suklaakuppeihin ja nosta viileään. Koristele annokset esim kohmeisilla tai tuoreilla marjoilla. Kuvan annoksessa käytin punaviinimarjoja. 

Suklaakuppien valmistusohje täällä  (Linkissä kuvalliset ohjeet)