60327.jpg

Banaani-suklaa muffinit n. 10 muffinia (Pirkan Amerikanmuffinssivuoan kokoista)

2 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

n 75 g sulatettua rasvaa ( Flora culinessea reilu 1/2 dl)

1 rkl maitoa tai kermaa

(2 rkl kookosjauhetta, voi jättää myös pois)

1 iso tai 1 1/2 pienempää banaania

2 tl sitruunamehua

n 50 g tummaa suklaata

kuorrutukseen: 50g sulatettua suklaata tai 2 dl kaakaotomusokeria + n.1 rkl vettä

sokerikoristeita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi kookosjauhe), siivilöi vaahdon joukkoon, kääntele varovasti sekaisin. Soseuta banaani, lisää siihen sitruunamehu. (Sekoita kookosjauhe maitoon tai kermatilkkaan) Lisää banaanisose (kookos)maitoon. Rouhi suklaa karkeaksi raasteeksi. Sekoita banaanimaito, sulatettu rasva sekä suklaarouhe keskenään ja sen jälkeen taikinan joukkoon, kääntele lusikalla varovasti sekaisin. Jaa taikina muffinimuotteihin. Paista 200 asteisessa uunissa n 12-15 minuuttia, uunista riippuen. Jäähdytä ennen kuorrutusta.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, tai sekoita kaakaotomusokeri ja vesi. Levitä kuorrutetta muffinien päälle ja koristele sokerikoristeilla.