Tämä ihanaakin ihanampi banaani-kakku on varmasti jo tuttu monelle lukijalle. Kakku on mielestäni ehkä herkullisin banaanikakku mitä olen koskaan syönyt. Kakussa maistuu reippaasti banaani, kakku on kostea ja mehevä. Suklaan ystävänä laitan vielä alkuperäiseen ohjeeseen lisäksi reilusti suklaarouhetta, jolloin kakusta tulee myös ihanan suklainen. Jännän lisän kakkuun antaa myös pieneksi pilkotut suklaa-rusinat. Kakun voi kuorruttaa monella eri tavalla kuten sulatetulla suklaalla, sokericremellä tai ihan vain sihtaamalla päälle tomuoskeria.Tässä kuorrutteena on tomusokerista ja vedestä tehty sokerikuorrute, jonka värjäsin keltaisella ja oranssilla elintarvikevärillä. Keskellä on suklaarusinoita. Alunperin Hellapoliisilta saamassani ohjeessa kakku tehdään kuivakakkuvuokaan, mutta kakun voin hyvin tehdä myös erilaisiin mutovuokiin. Oma suosikkivuokani on tällä hetkellä tämä B&P:n auringonkukan muotoinen vuoka, jolla voi myös muuten tehdä kukan mallisia täytekakkuja. Vuoka on  mielestäni erittäin laadukkaan oloinen ja kakut irtoavat siitä omien kokemuksieni mukaan hämmästyttävän helposti verrattuna muihin muotovuokiin.

1000187.jpg

Olen kirjoittanut ohjeen puolitoistakertaiseksi koska tuo käyttämäni kukkavuoka on sen verran suuri. Jos teet kakun tavalliseen kuivakakkuvuokaan käytä suluissa olevia määriä. (Ap ohje on Hellapoliisin sivuilta)

Banaanikakku

150g (100g) margariinia

4,5 dl (3 dl) sokeria

3 (2) munaa

4 1/2 (3dl) dl vehnäjauhoja

1,5 tl  (1 tl) vaniljasokeria

1,5 tl  (1 tl) soodaa

0,75 dl (0,5dl) kermaa

3-4  (2-3 kpl) banaania

1 dl suklaarouhetta (tai pieneksi silputtuja suklaarusinoita)

Kuorrute:

noin 1/2 pkt Tomusokeria ( en nyt millään muista tarkkaa määrää)

noin 1 1/2- 2 rkl vettä

keltaista ja / tai oranssia elintarvikeväriä

1 1/2 dl suklaarusinoita

Tai

150g sulatettua suklaata

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitten vielä muussatut banaanit ja kerma. Sekoita taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja/ tai suklaarusinat. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 150 asteessa n 1 tunti. Anna jäähtyä kokonaan.

Sekoita veteen tomusokeria niin paljon että seoksesta tulee paksuhko mutta vielä hieman valuva tahna. Värjää keltaiseksi. Pursota tai levitä nopeasti kuorrute kakun päälle ja koristele suklaarusinoilla.

Voit käyttää kuorrutukseen hyvin myös sulatettua suklaata: Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kaada tasaisesti kakun päälle. Koristele esim suklaarusinoilla, strösseleillä tai mantelilastuilla.