Jäätelökesään kuuluu mielestäni kaikki erillaiset väännökset jäätelöistä. Jäätelöcharlottia on varmasti monta eri versioita. Tässä omani!

107903.jpg

Jäätelöcharlotta

1 kaupan kunigatarkääretorttu (Käytin pirkkaa)

mansikkahilloa

noin 1/2-1 litraa mansikkajäätelöä riippuen vuoan koosta

1/2-1 litraa vaniljajäätelöä (käytin euroshopperin trio jäätelöä)

Vuoraa kulho tai valitsemasi laakea astia kelmulla. (Kuvan kakun vuoka on halkaisijaltaan 21cm ja korkeus 8 cm) Leikkaa kääretorttu vajaa 1cm levyisiksi viipaleiksi.

107929.jpgVuoraa kelmutettu astia kääretortun viipaleilla. Pehmitä mansikkajäätelöä lusikalla tai vatkaimella sekoittaen että jäätelö on helpompi levittää.

107945.jpgLevitä mansikkajäätelöä kääretortulla vuorattuun vuokkan, noin puoleen väliin asti. Lusikoi reilu kerros mansikkahilloa päälle. Pehmitä vaniljajäätelö ja levitä varovasti hillon päälle. Tasoita pinta.

 Lado loput kääretortun viipaleista pohjaksi jäätelön päälle. (Kuvan kakusta jäi tuo pohja pois koska kakkua tehdessä pistelin huomaamattani pohjaan tulevat viipaleet tyytyväisenä napaani, ajattelin vain että jäipä niitä viipaleita paljon yli...heh hee! :O)

Peitä pohja kelmulla ja nosta kakku pakastimeen muutamaksi tunniksi. Ota kakku sulamaan noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa astia tarjoilulautaselle poista kelmu ja koristele kakku halutessasi esim mansikan kukilla ja lehdillä tai marjoilla ja nauti.

527943.jpg