Rakastamme suklaata ja minttua, joten isänpäiväkakkumme oli tänävuona minttusuklaakakku. Suklaakakkupohja, täytteenä mariannemousse ja kuorrutteena piparmintun makuista sokerimassaa, koristeet suklaata ja sokerihelmiä.  Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä jotta maut saavat kehittyä rauhassa. Kuorrutteeseen tulevan  sokerimassan tein itse. (ohje löytyy kakkujen ja ruokien koristeluvinkeistä)

259163.jpg

Suklaakakkupohja: noin 20cm vuokaan

125g voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 munaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl  sokeroimatonta kaakaojauhetta

1 dl maitoa

1 3/4 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 1/2 dl kuohukermaa esim flora vispiä

1 1/2 dl marianne murskaa

100g maustamatonta tuorejuustoa

kostutus: 3-4 rkl maitoa

kuorrute: piparmintulla maustettua  sokerimassaa,

kuorrutteen alla 1 dl kermavaahtoa + 50g sulatettua taloususklaata

Koristeluun: sulatettua taloussuklaata

Mittaa kulhoon kaikki muut ainekset paitsi leivinjauhe ja 1/2 dl vehnäjauhoja. Vatkaa sähkövatkaimella reippaasti noin 5min. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada jauhotettuun vuokaan tai käytä silikoonivuokaa. Paista 150 asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kakun kypsyys tikulla. PAista lisää jos tikkuun tarttuu taikinaa. Ei haittaa jos kakun pinta repeilee. Nosta kypsä kakku uunista, seisosta noin 5 min ja kumoa jäähtymään.

Vatkaa kaikki kuohukerma vaahdoksi. Ota sivuun vajaa 1/3 kermavaahdosta. sekoita muuhun vaahtoon tuorejuusto ja mariannemurska. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta alin pohja 1 rkl maitoa. Levitä puolet täytteestä päälle, nosta keskimmäinen pohja päälle ja kostuta maidolla. Levitä loput täytteestä päälle. Laita kansi paikalleen ja kostuta maidolla. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Yhdistä suklaa ja kermavaahto. Tasoita kakun pinta suklaavaahdolla. Kauli sokerimassa kakun kokoiseksi levyksi ja nosta kakun päälle. Painele muotoonsa ja leikkaa ylimmääräinen massa pois. Sulata taloussuklaa ja pursota kuvioita kakun päälle. Kakku  säilyy jääkaapissa muutaman päivän.