Löysin Pienestä maustekirjasta tämän pirteän Lähi-idän salaatin ohjeen. Salaatti on oiva ruoka kesän hellepäiville, sillä valmistukseen menee vain 10 minuuttia. Perinteisesti salaatti valmistetaan tietääkseni cuscussista mutta tein sen Bulguurilla kun cuscussia ei ollut. Bulguuri sopii myös hyvin. Tabouleh salaatti sopii loistavasti grillatun lihan tai kanan kanssa. Ihastuin salaatin makuun heti.

124296.jpg

2dl cuscusia + 2 dl vettä + 1/2 kasvisliemikuutio, TAI 1 1/2 dl Bulguurisuurimoita + 3 dl vettä + 1/2 kasvisliemikuutio

1/2 kurkku

3 tomaattia

1 rkl minttua silputtuna

5 sipulinvartta

1-2 rkl lehtipersijaa silputtuna

1 sitruunan mehu

2 rkl hyvää oliiviöljyä

mustapippuria ja suolaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi ,lisää liemikuutio ja suurimot, nosta liedeltä ja anna hautua kannen alla 5 minuuttia. (jos käytät Bulguuria, hauduta 10 min) Huuhtele sipulin varret, kurkku ja tomaatit, pilko kuutioiksi ja hienonna sipulinvarret, persilja ja mintunlehdet.

Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja purista  sitruunan mehu pieneen kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita ja valuta salaatin päälle. Peitä foliolla tai kelmulla ja nosta jääkaappiin noin tunniksi maustumaan. Valmiin salaatin tulisi olla maultaan raikas ja koostumukseltaan kostea. Tarjoile sellaisenaan leivän kanssa, tai lisäkkeeksi grillatulle lihalle tai kanalle.

124313.jpg

Söimme Taboulehia kaupan valmiin hunajamarinoidun kalkkunafileen ja maukkaan Rydbergsin mangoraja kylmäkastikkeen kanssa. Nami, nami. =)