Thailmaalaisella yhden illan kokkikurssilla teimme kaikki ruoat itse alusta lähtien, siten pääsimme tutustumaan aasialaisen keittiön mausteisiin lähemmin. Ihania ja eksoottisia aromeja ja tulisia mausteita.

Tätä ruokaa tein perheelleni nyt uudestaan, hieman miedompana versiona. Lisäilin hieman omia juttuja mukaan ohjeeseen, mutta pääpiirteittäin ohje on sama. Helppoa, nopeaa ja maukasta ruokaa.

1033262.jpg

Red Curry Chicken (annoksesta riittää noin 4 lapselle ja 3 aikuiselle)

1 prk (400g) kookosmaitoa

1 1/2 dl flora 4 % kasvirasvavalmistetta ( Voit käyttää myös pelkkää kookosmaitoa tai pelkkää ruokakermaa/kasvirasvasekoitetta jos et pidä kookoksesta)

2-3 rkl punaista currytahnaa Esim pirkka

450g maustamattomia broilerin filesuikaleita

200g pitkiä esikeitettyjä vihreitä papuja 

1 prk (225g) leikattuja bambunversoja, esim Wock`n roll

noin 8-10 kpl kaffir limen lehtiä (ostin omani etsnisistä kaupoista hakaniemestä, löytyy pakastealtaasta)

2 rkl kalakastiketta

2 rkl fariinisokeria

1-2 kpl punaista mietoa chiliä

1/2 limen mehu

pieni nippu tuoretta korianteria tai thai basilikaa

Kaada kookosmaito ja kasvirasvasekoite suureen kasariin. Kuumenna kunnes höyryää. Lisää punaista currytahnaa ja keitä kunnes currytahnan öljy erottuu ja nousee pintaan. Huom! currytahna on vahva mauste.  Lisää sitä ensin vähemmän, koemaista hetken päästä ja lisää tarvittaessa lisää jos haluat tulisempaa ruokaa. Lisää kananpalat ja puolet limenlehdistä ohkaisiksi viipaleiksi leikattuna. Lado lehtiä pällekkäin pitäen varsista kiinni, kierrä lehdet tiiviisti rullalle ja leikkaa ohkaisia suikaleita. Revi loput lehdet joukkoon isoina paloina. Purista liemen mehu joukkoon. Halkaise chilit, poista kaikki siemenet ja silppua pieneksi. Keitä pari minuuttia ja lisää kaikki muut ainekset sekä yrtit. Keitä vielä noin 10 minuuttia kunnes kana on kypsää. Sekoita välillä ettei ruoka pala pohjaan. Revi korianterin tai thaibasilikan lehtiä koristeeksi. Tarjoa keitetyn basmati tai jasminriisin kanssa.

Voit käyttää myös kuivattua chiliä. Liota silloin kuivattuja chilipalkoja lämpimässä vedessä kunnes ne ovat pehmeitä, noin 5 min ja käsittele samoin kuin tuoreet chilit.