Halloumin makuun tutustuimme viimekesänä. Ihastuimme siihen heti. Halloumista on helppo ja nopea valmistaa ruokaa. Halloumin maku on mielestäni hieman kanan tyyppinen. Se on parhaimmillaan grillattuna tai paistettuna.

46547.jpg

Ainekset 4 :lle

225g Halloumia (itse käytän kevyt halloumia, koska siinä on noin puolet vähemmän rasvaa kuin tavallisessa halloumissa)

2 tomaattia

1/2 hunajameloni

1 ruukku Tammenlehväsalaattia

n 15 cm pätkä kurkkua

1 pss (600g) Pirkan kuorellisia pakasteperunaviipaleita tai n 600g keitettyjä perunaviipaleita

1 pss pakastepinaattia

1 valkosipulinkynsi

4 rkl pinjansiemeniä

Mintunlehtiä ja kevätsipulia

Laita jäiset perunaviipaleet 225 asteiseen uuniin ja paista n 15 -20 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Voit paahtaa pinjansiemeniä uunissa samaan aikaan kun perunat kypsyvät. Kaada pellinkulmalle siemenet kun perunoiden paistoaikaa on jäljellä muutama minuutti. Huolehdi ettei pinjansiement pala.

Huuhtele perunoiden kypsyessä Halloumi viileän juoksevan veden alla, kuivaa pinta kevyesti talouspaperilla taputtelemalla.Viipaloi halloumi n 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja paista oliiviöljyssä, miedolla lämmöllä, kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Peitä pannu foliolla jotta juusto pysyy lämpimänä. Huuhtele tammenlehväsalaatti. Asettele lautasille. Viipaloi tomaatti, kuori ja viipaloi kurkku. Asettele salaattipedille keko tomaatista, kurkun-, perunan-, melonin- ja halloumin viipaleista. Kuumenna voi pannulla, sulata nopeasti pinaatti voissa ja mausta valkosipulilla ja mustapippurilla. Nosta kuumaa pinaattia keon päälle keskelle ja ripottele paahdettuja pinjansiemeniä, mintunlehtiä ja kevätsipulisilppua päälle.

Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

 

Halloumi

Halloumi on kyproslainen juusto, jota tehdään vuohen-, lampaan-, ja lehmänmaidosta. Se muistuttaa rakenteeltaan mozzarellaa. Maultaan se on happaman suolainen ja sen pintaan on usein ripoteltu hieman minttua. Halloumi sopii hyvin saalaatteihin. Sitä voi myös paistaa tai grillata, koska se ei sula kuumennettaessa. Halloumi säilötään suolaliemeen. (Kuvassa: Pittas Halloumi, vuohenmaidosta valmistettu kyproslainen perinnejuusto)