Aamulla oli vielä eilinen kakkurävellys mielessä. Päätin että minäpä leivon sitten uuden kakun ja hain kaupasta lisää flora vispiä! Kokeilunhaluinen kun olen, päätin kokeilla tälläkertaa kakkupohjaa jonka tein tyyliin sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja lopuksi vatkaus.

Tälläkertaa pohja onnistuikin yllättävän hyvin. Päärynä ja mariannerouheella maustettu kerma-rahkaseos sopi erittäin hyvin yhteen suklaakakkupohjan kanssa. Kakku oli hyvää ja maistui myös lapsille.

672653.jpg

Päärynä -mariannesuklaatäytekakku

4 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

4 rkl sopkeroimatonta kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

3 dl hienoa sokeria

1 dl suklaahippuja/rouhetta

125g margariinia

3 1/2 dl kuumaa kahvia

2 munaa

Täyte ja kuorrute:

2 prk (5 dl) flora vispiä tai kermaa

1 prk (250g) maitorahkaa

2 rkl sokeria

 1  1/2 dl mariannerouhetta

2 prk pärynänpuolikkaita mehussa

Kostutukseen käytä yhden säilykepäärynäpurkin mehu (maidollakin voi kostuttaa)

Voitele ja jauhota vuoka. Sulata rasva ja sekoita se kuumaan kahviin. Mittaa kulhoon kaikki muut ainekset paitsi leivinjauhe ja noin 1/2 dl vehnäjauhoja. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Lisä leivijauhe vehnäjauhoseos ja vatkaa vielä noin minuutti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uuniissa noin 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla ja paista lisää tarvittaessa. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa. Anna jäähtyä kunnolla.

Vatkaa kumpikin flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maitorahka. Ota erilleen noin 1/3 vaahdosta ja mausta se mariannerouheella. Mausta toinen osa sokerilla. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Tarvittaessa voit leikata pohjaa hieman atasaisemmaksi jos e on kovin kupera. Kostuta pohjaa säilykepäärynän mehulla. Noin 3-5 rkl. Levitä puolt mariannevaahdosta pohjan päälle. Leikkaa päärynänpuolikkaat viipaleiksi ja levitä tasaisesti vaahdon päälle.

672669.jpg

Nosta seuraava pohja päälle, kostuta ja täytä samalla tavalla. Nosta kansi päälle ja kostuta.

Levitä ohkainen kerros kuorrutevaahtoa päälle ja tasoita pinta veitsellä tasaiseksi. Ripottele suklaarouhe kakun päälle. Pursota reunat korinpohjatyllalla ja nottiavain esim tähtityllalla. Koristele sokerihelmillä tms. kukkasilla.

Laitan myöhemmin tarkemmat ohjeet erillaisista pursotuksista. Korinpohja menikin ihan hyvin mutta tuo nuottiavain on hieman tökerö. ;O)

Kokeilin samalla tehdä muutaman liljan liljaleikkurilla. Nuottiavainvuoka, liljaleikkurit ja hohtopulveri on Bake & Partysta. 

Liljoihin kannattaa hommata ainakin yksi liljanaula. Jos sinulla ei ola liljanaulaa, perinteinen kynttilänjalka toimii aika hyvin kuivatusmuottina. Liljat kannattaa tehdä ainakin pari päivää aikaisemmin, että ne ehtivät kuivua muotoonsa. Mä tein ne nyt vaan samalla nopeasti, ihan kokeilu mielessä. Perehdyn myöhemmin liljojen tekon hieman tarkemmin.

Lisäksi huomasin että liljoihin saa kauniin värin mattaisilla jauheväreillä ja hohtopulverilla voi viimeistellä kukat. Pelkkä hohtopulveri ei  mielestäni riitä. Minulla ei ollut mattaisia jauheita joten tupsuttelin vain nopeasti hohtopulveria. Heteitä voi tehdä joko pikeristä tai käyttää halutessaan askartelukaupan muovisia heteitä jos kukkia ei syödä. Tälläkertaa en viitsinyt alkaa niitä erikseen tekemään sillä tarjoilin kakun pihan lapsille. =)