Tässä ihastuttavia pieniä miniatyyrikokoisia kissa- ja koirakakkukoristeita. Nämä onnistuvat varsin helposti. Koristeet tehdään muotilla joko sokerimassasta, marsipaanista tai suklaasta. Sinun tarvitsee vain maalata ne sitten elintarvikeväreillä valmiiksi. Hauskaa tässä on mielestäni se, että pienillä muutoksilla jokaisesta koristeesta saa aivan oman näköisensä hahmon. Hurmaannuin näihin itsekkin, eikä näitä raaskisi edes käyttää, mutta kakkukoristeitahan ne vaan on, eikös niin! :O)

2107326.jpg

Kissat ja koirat maalasin elintarvikeväreillä eri värisiksi. Sopivaa ruskean sävyä oli vaikea sekoitella elintarvikeväreistä, mutta erittäin hyväksi ruskeaksi osoittautui leivontaan tarkoitettu kaakaojauhe. Sillä saa kauniin ruskean.

2107417.jpg

Tässä näet miltä muotti näyttää ja miltä sokerimassahahmo näyttää kun sitä ei ole vielä maalattu.

2107569.jpg

Aloita maalaaminen ensin vaaleammilla väreillä. Kasta sivellin veteen ja ota haluamaasi väriä.Tässä käytin kaakaojauhetta. Maalaa hahmon muodot esiin lisäämällä tummempaa väriä joihinkin kohtiin muodostaaksesi varjoja ja vaihtelua pintoihin. Tälle koiralle maalasin korvat ja otsan tummemmaksi ja keskelle selkää hännänpäähän asti tummemman kapean alueen jotta ne tulevat paremmin esiin. Voit hyvin lisätä ja sekoitella värejä keskenään saadaksesi haluamasi värin. Kuvittele miltä koira näyttää oikeasti ja maalaa koiralle mahdollisimman luonnolliset piirteet. Ota avuksesi vaikkapa kuva koirasta jos et muuten keksi. Hahmolla on jo valmiiksi pinnassa karvojen uurteet ja väri hakeutuukin aika kivasti uurteisiin tummempana. Huom! Käytä vain niin vähän vettä kuin on tarvis.

2107992.jpg

Maalaa viimeiseksi hahmolle mustalla silmät, nenä ja suu sekä muut mustalla tulevat yksityiskohdat.  Anna kuivua hyvin ennen käyttöä.

Koira- ja kissamuotteja, elintarvikevärejä sekä sokerimassaa voit ostaa esim täältä!