Hedelmätäytekakkua on mukava syödä vaihteeksi marja- ja suklaakakkujen tilalle. Tämä kakku oli sisarentyttäreni toiveiden mukainen. Paljon erilaisia hedelmiä ja pirteän raikkaan makuinen täyte.

1231666384_Hedelmäkakku.jpg

Hedelmätäytekakku 12:lle

Pohja:

6 munaa

määrällisesti yhtä paljon sokeria ja yhtä paljon jauhoja.

Täyte1:

Blåbandin mango-passion moussea + 2 dl maitoa

1 säilykeprk mangoa tai aprikoosia kuutioituna

Täyte2:

 2 dl kermaa

2 dl maitorahkaa

1/2 dl sokeria

1 säilykeprk päärynää mehussa

Kuorrute:

Paljon erilaisia hedelmiä, esim tuoreita viikunoita, viinirypäleitä, aprikoosia, mangoa, persikkaa, karambolaa, keltaista ja vihreää kiiwiä...

Kiille: Hyytelösokeri Multi + vaalea ja kirkas hedelmämehu

Pursotukset: 3 dl vispikermaa + 2 dl maitorahkaa, oman maun mukaan sokeria, esim 1/2 dl

Kostutus: 2 1/2 -3 dl hedelmämehua ( jos haluat aikuisempaan makuun lisää loraus triple sec:iä.)

Voitele ja jauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon jauhot, kääntele kädellä sekaisin. Kaada jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla ja paista tarvittaessa pidempään. Kumoa ja jäähdytä.

Leikka pohja kolmeen osaan. Vatkaa maito mango-passionmousse jauheeseen. Valuta ja pilko aprikoosit tai mango kuutioiksi. Lisää hedelmäkuutiot valmiiseen mousseen. Kostuta pohja noin 1 dl  hedelmämehua. Levitä hedelmämousse pohjalle.

Nosta seuraava pohja päälle. Kostuta 1 dl hedelmämehua. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka ja sokeri. Levitä rahkaseos pohjalle. Viipaloi päärynät. Jaa viipaleet tasaisesti rahkan päälle. Nosta kansi päälle ja kostuta lopulla mehulla. Anna vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Huuhtele ja viipaloi hedelmät haluamallasi tavalla. Asettele kakun päälle. Valmista mehuhyytelö hyytelösokeri multin pakkausohjeen mukaan. Valuta hyytelö varovaisesti lusikalla hedelmien päälle kiilteeksi.

Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää maitorahka ja sokeria oman maun mukaan. Pursota kakun reunojen ympäri. Käytin kuvan kakussa litteää korinpohjatyllaa ja keskikokoista tähtityllaa.