Sisareni kutsui miedät pari viikkoa sitten heille maistamaan strutsinmunaa. Strutsinmunan he ostivat strutsitila Isolinnusta Enonkosken Karvialasta. Sisareni halusi säästää kauniin munakuoren koristeeksi joten sen avaaminen oli aika hauskaa puuhastelua kun piti varoa ettei kuori halkea.

834424.jpg

 

Kukaan meistä ei ole aikaisemmin valmistanut strutsinmunsta ruokaa, niinpä päädyimme tekemään siitä tavallisia munakkaita. Porukalla tyhjensimme ja vuorotellen paistoimme niitä... Hih, aika monta tuntia siinä meni kun muna on aika suuri, sillä ruokittiin koko meidän perhe ja kummankin sisareni perhe. :)

834347.jpg

834382.jpg

Kaiversimme terävällä veitsella varovaisesti munan kuoreen pienen reijän.

834386.jpg

834387.jpg

Työnsimme isolla ruutalla munaan ilmaa jotta alipaine helpottuu ja muna valui ulos kuoresta kulhoon.

834389.jpg

Tässä yhden strutsinmunan saldo. Aika paljon vai mitä? :)

 

Munakastaikina:

1 trutsinmuna

2 dl ruokakermaa

2 dl vettä tai maitoa

3 1/2 tl suolaa

1/2 tl valkopippuria

1/4 tl mustapippuria

1 tl grillimaustetta

muutama varsi tuoretta ruohoispulia

1 dl tuoretta silputtua persiljaa

Täyte:

Kalkkunasuikaleita

tomaatteja

kurkkua

purjoa

juustoraastetta

tuoreita yrttejä

Paistamiseen voita

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää ruokakerma ja maito tai vesi. Lisää mausteet ja yrtit.

Pilko tomaatit ja kurkku ja halkaise ja huuhdo purjo.

834392.jpg

Sulata voita pannussa miedolla lämmöllä ja anna hieman ruskistua. Kaada pari kauhallista taikinaa pannuun ja laita kansi päälle.

834404.jpg

Anna munakkaan paistua pannussa kunnes se on kuohkean ja kypsän näköinen.

 

Munakas onnistuu myös ilman kantta. Työnnä lastalla taikinaa hieman paiston alussa ulkoreunsta keskelle päin, niin kauan kun taikina on vielä juoksevaa ja valuu reunoille. Jätä paistumaan kypsäksi

834406.jpg

Ripottele mnakkaan päälle kalkkunansuikaleita, tomaattia, kurkkua, purjoa, juustoraastetta ja tuoreita yrttejä.

834408.jpg

Käännä toinen puoli munakkaasta halutessasi päälle ja tarjoa vaikkapa nuudeleiden kanssa.