Kokeilin tehdä tämän kakun maailman parhaat kakut kirjan ohjeen mukaan, Kokeilunhaluinen kun olen, muuttelin ohjetta hieman itselleni sopivammaksi. Kakun maku parani entisestään parin päivän jälkeen. Kakku oli erityisesti lastemme mieleen.

228410.jpg

Unkarilainen hapankermakakku

175g voita tai margariinia

125g hienoa sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 munaa

2 dl kermaviiliä

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

1/2 tl leivinjauhetta

1 mastemitta suolaa

100g hienoa sokeria

2 tl jauhettua kanelia

100g rouhittuja pekaani tai saksanpähkinöitä

Kuorrute:

8-10 tl kiehuvan kuumaa vettä

1/2 rkl pikakahvijauhetta

noin 200g eli noin reilu 4 dl tomusokeria

4-5 tippaa vaniljauutetta

pähkinärouhetta

Voitele ja korppujauhota vuoka tai käytä silikoonivuokaa. Hiero voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi. Siivilöi jauhot leivinjauhe,sooda ja suola yhteen. Vatkaa munat yksitellen joukkoon lisää jokaisen munan jälkeen reilu 1 rkl jauhoseosta estääksesi taikinan juoksettumista. Lisää sen jälkeen kermaviili. . Lisää loppu jauhoseos voivaahtoon ja hämmennä yhteen taikinaksi. Mittaa kulhoon sokeri,kaneli ja murskatut pähkinät. Lusikoi 1/3 kakkutaikinasta vuokaan. Ripottele taikinan päälle noin puolet pähkinäseoksesta. Lusikoi taas 1/3 kakkutaikinaa vuokaan ja loput pähkinäseoksesta. Lusikoi loppu taikina päällimmäiseksi. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa jäähtymään.

Siivilöi tomusokeri kulhoon. Liuota kahvi kuumaan veteen, mausta muutamalla tipalla vaniljauutetta. Lisää kahvia tomusokerin joukkoon kunnes seos on sopivan paksua mutta edelleen juoksevaa. Älä laita kaikkea nestettä kerralla, vaan lisää pikkuhiljaa ja sekoita välillä. Jos seos tuntuu jäykältä lisää varovaisesti hieman kuumaa vettä. Nosta kakku kakkuritilälle tai lautaselle. Kaada kuorrute nopeasti kakun päälle, kallistele kakkua ja anna valua tasaisesti reunoille. Nostele kämmensyrjällä pähkinärouhetta reunojen ympärille vielä kun kuorrute on löysää. Se ei enää tartu jos kuorrute ehtii kovettua. Kakku säilyy 2-4 päivää.

Tässä siis alkuperäisestä ohjeesta hieman muuttelemani ohje. Laitoin itse vain noin puolet tuosta pähkinäseoksesta sillä minulla ei ollut tarpeeksi pähkinärouhetta kakun valmistusvaiheessa. Sitä tuli siis vain yhden raidan verran. Enempi olisi ollut parempi, sillä täyte sopi kakkuun mielestäni todella hyvin.