Hieman  ärhäkämpi ja"erilainen" kakku näiden hempeiden pinkkien kermakakkujeni keskelle. :)

1302716.jpg

Meillä piti tänään olla Me&i lastenvaatekutsut. Leivoin eilen kutsujen kunniaksi kakun ja pääsin samalla testaamaan Bake&Partysta saamaani sokerimassakuorrutetta. Koska kyseessä oli siis lastenvaatteet, sopi sokerimassan silkkisenhimmeä pinta mielestäni hyvin logokakkuuni.

Olen ihastunut mustikka-sitruunasiiderin makuun ja niinpä päätin kokeilla yhdistää tähän kakkuun mustikkaa ja sitruunaa. Aika pirteä ja raikas makuyhdistelmä.

Sokerimassakuorrute on itsessään makeaa ja niinpä se sopiikin kivasti tähän pirtsakkaan kakkuun eikä tuntunut yhtään äklömakealta. Olen aikaisemmin tehnyt sokerimassakuorrutetta itse, joka toimiikin ihan kivasti. Täytyy kuitenkin myöntää, että kaupan kuorrutetta on kyllä huomattavasti helpompi käsitellä ja sillä jää enemmän aikaa koristeiden tai kuorrutteiden muotoiluun ennen kuin se kuivaa murenevaksi. Itseasiassa sitä on erittäin helppo käsitellä ja sillä saa helposti aikaan sileää ja kaunista jälkeä. Olin erittäin positiivisesti ilahtunut kuorrutteen käsiteltävyydestä. Jos vertaan sokerimassakuorrutetta marsipaaniin, on marsipaani tahmeampaa ja ehkä jopa hieman vaikeampi käsitellä. Isompien koristeiden muotoiluun käyttäisin pääasiassa kuitenkin ehkä mieluummin marsipaania koska sitä voi muotoilla pidempään, kukkasiin yms koristesokerimassaa, joka kuivuu taas kovaksi nopeasti ja on aika kestävää. Tuosta 2,5kg:n paketista riittää kuorrutetta ehkä noin 4-5 keskikokoiseen kakkuun riippuen kakun korkeudesta. Tämä kakku oli halkaisijaltaan 22,5 cm  ja noin 12 cm korkea. Käytin kakkuun noin 600-700g sokerimassaa.

Kakkuvuokana käytin tätä suosikkivuokaani, jolla olen aikaisemmin tehnyt mm tämän kakun.833955.jpg Tämä täytevuoka on hyvä myös siinä mielessä, että sillä tulee kakun pinnasta jo valmiiksi sileä ja se on helppo kuorruttaa tasaisesti ja kauniisti.

Harmikseni yksi lapsistamme sairastui perjantaina vatsatautiin ja kuumeflunssaan. Elättelin toiveita ettei muut sairastuisi mutta ärhäkkää flunssaa on liikkeellä ja niinpä jäi sitten kekkerit pitämättä. =( Kakun tein kuitenkin valmiiksi loppuun ja herkuteltiin sillä sitten vain perheen kesken.

1303485.jpg

Mustikka-sitruskakku sokerimassakuorrutteella.

7 munan kakkupohja:

Yhtä paljon munia, jauhoja ja sokeria

+ 1 sitruunan raastettu kuori ja 3 tl mehua.

Kostutukseen: 5 dl sitruunamehua tai juissi hedelmäjuomaa

Täyte:

2 dl vispikermaa

200g maitorahkaa

200g pakastemustikoita

1 dl sokeria

1/2 dl sitruunamehua

 3 liivatetta

2 dl valmista vaniljacreemiä. Esim sallinen)

Kuorrute:

n.600-700g sokerimassaa

2 tl sitruunamehua

elintarvikevärejä

alle 1 dl vispikermaa

Riko munat lasiin. Mittaa toiseen lasiin yhtä paljon sokeria ja toiseen jauhoja.Voitele vuokat ja jauhota korppujauhoilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sihdaten jauhot ja kääntele varovaisesti sekaisin. Raasta joukkoon sitruunankuori ( ei valkoista kuoriosaa koska se antaa kitkerän maun) Ja purista joukkoon sitruunamehu. Kääntele nopeasti sekaisin.  Kaada taikina tasaisesti vuokiin. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 min. odota 5 minuttia, kumoa ja jäähdytä.

Laita liivatteet kylmään veteen likoomaan. Kostuta pohja puolella mehusta. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka, sokeri ja mustikat. Kuumenna mehu kuumaksi ja liota liivatelehdet mehuun. Vatkaa nopeasti liivatemehu mustikkarahkan joukkoon. Lusikoi täyte pohjien koloihin. Pursota vaniljacreemi keskelle raidaksi. Kumoa pohjat päälekkäin. Kostuta lopulla mehu´lla. Kääri tiiviisti kelmuun ja laita jääkaappiin kostumaan yöksi.

1303314.jpg

Vatkaa kerma ja kuorruta kakun pinta ohkaisella kerroksella kermavaahtoa.( tai voit käyttää halutessasi myös hilloa)

Ota noin 700g sokerimassaa ja pehmitä massa vaivaamalla.

1303323.jpg

Värjää halutessasi kuorrute elintarvikevärillä.

1303337.jpg

 

Vaivaa väri tasaiseksi ja muotoile siitä pyöreä pallo. Kuorrute on helpompi kaulia tasaiseksi ja pyöreäksi.

1303350.jpg

Kauli sokerimassa tomusokerin avulla kakun kokoiseksi levyksi. (muista lisätä kakun korkeus kaksi kertaa kakun halkaisijaan).

1303366.jpg

Varmista että sokerimassan alla on riittävästi tomusokeria ettei se tartu alustaan kiinni kaulittaessa. Nosta levy kaulimen avulla, tai vasemman käden avulla, kakun päälle. 

1303408.jpg

Painele reunat varovaisesti ja tasaisesti alas. Käytä kämmenen ulkosyrjää. Levitä laskoksia ja paina. Leikkaa ylimmääräinen kuorrute pois.

Jos reunaan tulee ryppyjä, voit peittää ne esim sokerimassa nauhalla joka kiertää koko  kakun reunan.

1303389.jpg

Koristele haluamallasi tavalla.

1303467.jpg

Minulla ei ollut käytettävissä tulostinta, joten laitoin valkoisen paperin tietokoneen näytölle ja piirsin läpi haluamani hahmot. Leikkasin irti ja käytin malleja sabluunoina. 

1303510.jpg

Kostuta kakun pintaa kevyesti esim pienellä siveltimellä niin koristeet tarttuvat kiinni paremmin.