Nopea, helppo ja hyvänmakuinen namupala! Näitä voi vaikkapa tehdä yhdessä lasten kanssa.

129336.jpg

100g toffeeta (käytin Werthers original toffeeta)

100g vaahtokarkkeja

100g voita tai margariinia

8-9 dl riisimuroja

100g tummaa suklaata

129377.jpg

Pilko toffeekarkit ja vaahtokarkit pienemmäksi ja laita isoon kattilaan. Pilko joukkoon rasva.

129378.jpg

Kuumenna karkkeja miedolla lämmöllä (omalla liedelläni asteikolla 1-6 on 2 sopiva lämpö), kokoajan pohjasta sekoittaen, kunnes kaikki karkit on sulanut, noin 5-10 minuuttia. Lisää riisimurot ja kääntele sekaisin.

129380.jpg

Kumoa seos levinpaperille ja laita toinen leivinpaperi päälle kauli seos litteäksi levyksi leivinpaperien välissä. Poista päällimmäinen leivinpaperi, anna jäähtyä ja jähmettyä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa sulaksi ja levitä suklaa levyn päälle. Pilko vaahtokarkkeja paloiksi ja ripottele sulan suklaan pinnalle. Anna suklaan kovettua, voit nopeuttaa kovettumista ja nostaa levyn esim pakkaseen hetkeksi. Pilko veitsellä neliöiksi. Vaahtokarkki-riisimuroruudut säilyvät kuivassa ilmatiiviissä rasiassa muutaman päivän (jos säilyvät, sillä näihin tulee himo! ;O)

Alkuperäinen ohje on Omppulan lasten keittokirjasta.

VINKKI! Lintu75 teki näitä samoja Omar kermatoffeella ja niistä tuli hänen mielestä ällömakeita, joten suosittelen käyttämään tähän esim Werthers original toffeita, paitsi jos todella haluaa makeeta! ;O)