Possun file taipuu hienosti rullaksi ja rulla paistetaan uunissa kypsäksi. Helppo ja vähätöinen ruoka. Täytteitä vaihtelemalla saa kivoja uusia makuvivahteita. Tähän rullaan käytin pippurituorejuustoa ja omenaraastetta. Lisukkeena paahdettuja kasviksia jotka saa kivasti vuokaan paahtumaan possun ympärille

527929.jpg

Täytetty porsaanfile rulla & kevyesti paahdetut kasvikset

1 possun ulkofile tai pihvifile

200g pippurituorejuustoa tai jotain muuta maustettua tuorejuustoa

2 omenaa

suolaa

pippuria ( musta- tai valkopippuria)

 

Fileerullan pinnalle:

1/2 dl flora culinessea

5 cm pätkä sinappia

ripaus suolaa

1/2 tl grillimaustetta

ripaus pippuria

 

Paahdetut kasvikset: käytin tähän keltaista , vihreää ja punaista paprikaa, parsakaalia ja porkkanoita.

suolaa, grillimaustetta, öljyä.

Nosta liha lämpiämään noin tuntia ennen ruoanlaittoa. Poista vaalea kalvo. Leikkaa file auki keskeltä kirjan tavoin. Älä leikkaa pohjaan asti. Avaa kummatkin sivut kertaalleen, ja jos sivureunat jää vielä paksuiksi,  avaa reuna vielä kerran siten että saat yhden suuren file levyn. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Levitä tuorejuusto koko fileen pintaan. Levitä raaste tasaisesti päälle. Kierrä file rullalle ja kiinnitä reuna muutamalla koctailtikulla. Käännä file saumapuoli alaspäin ja nosta uunivuokaan. Sekoita flora culinesse, sinappi, suola, grillimauste ja pippuri. Levitä sudilla koko lihan päälle. Laita paistomittari keskelle filerullaa ja paista rulla 175 asteisessa uunissa, alimmalla tasolla noin 45 min, tai kunnes mittari näyttää 75 astetta. Huuhtele ja pilko kasvikset. Kun rulla on paistunut 30 minuuttia, lisää kasvikset ympärille ja pirskota öljyä ohkaisesti kasvisten päälle. Ripottele suolaa ja grillimaustetta päälle. Paista vielä noin vartin. Tarjoa esim perunamuusin kanssa.