Asuinpaikkamme ostarilla on koko kesän ollut torimyyjä. Koju sijaitsee sellaisella paikalla, että sen ohi ei vain yksinkertaisesti pääse, ilman että mukaan tarttuu jokunen litra marjoja. Useimmiten popsimme lasten kanssa marjat jo kotimatkalla. Tänään päätin kuitenkin tehdä niistä kääretortun. Täytteenä lisäksi valkosuklaa -kermavaahtoa.

169761.jpg

 

Marjainen valkosuklaa kääretorttu

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohja:

4 munaa

1 dl sokeria

1 ½ dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

1 prk flora vispiä

noin 2dl marjoja; mansikoita, mustikoita ja vadelmia

1 rkl sokeria

3 liivatetta

1 rkl vettä (suklaakermavaahdon liivatteelle)

1 rkl vettä (marjojen liivatteelle)

1 tl sitruunamehua

200g valkosuklaata

 

Koristeluun: valkosuklaa -kermavaahtoa ja marjoja

 

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset ja siivilöi vaahdon joukkoon. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225  asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia. Kumoa leivinpaperille ja irrota leivinpaperi varovasti pohjasta.

Tee täyte pohjan paistuessa tai ainakin niin pitkälle kuin ehdit: Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Yhdistä sulatettu suklaa ja kermavaahto. Ota noin 1/3 valkosuklaa  –kermavaahdosta sivuun koristelua varten. Lisää sitruunamehu vesitilkkaan. Kuumenna sitruunavesi kuumaksi. Sulata liivate sitruunaveteen. Kaada liivatesitruunavesi ohkaisena nauhana valkosuklaa -kermavaahdon joukkoon, koko ajan sekoittaen. Levitä suklaakermavaahto hieman jäähtyneen pohjan päälle.  Muussaa  marjat, kuumenna vesitilkka ja sulata siihen liivatelehti. Valuta liivatevesi marjasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lusikoi marjasose suklaakermavaahdon päälle. Leikkaa pohjan jokaisesta reunasta noin 1 cm levyinen suikale pois estääksesi reunan repeilyn. Odota pari minuuttia. Kääri kääretorttu rullalle leivinpaperin avulla. Nosta viileään noin 15 minuutiksi. Kuorruta kääretorttu lopulla suklaakermavaahdolla ja koristele marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä. ( valkosuklaa kiehkuroilla. kiehkuroita saat vuolemalla perunankuorimisveitsellä valkosuklaata.)