Erittäin helppo ja nopea teeleipä maistuu sellaisenaan tai tarjoiltuna esim kinkun yms höysteiden kanssa. Oma suosikkini on salaattia, kinkkua ja persikkaa, tosin sitä ei nyt kaapissa ollut.
Juustoiset teeleivät 4-6 kpl:
3 dl vehnäjauhoja (tai 2 dl vehnäjauhoja + 1 dl kaurahiutaleita)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2-1 tl suolaa
1/2 dl Valion 3 juustoa ruokakermaa
1 3/4 dl maitoa
1/2 dl sulatettua voita tai margariinia, flora culinessea tai öljyä
1 1/2 dl juustoraastetta.
pinnalle 1/2 dl juustoraastetta
Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää juustokerma, maito ja rasva ja kääntele sekaisin vain sen verran että ainekset sekoittuvat. Lusikoi taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille 4-6 litteäksi kasaksi ja tasoita kasojen ointaa hieman. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan, kinkun kanssa tai vaikkapa salaatin kaveriksi.
Kommentit