Helppo ja raikkaan pirteä jäädyke hedelmien kanssa, sopii välipalaksi tai vaikkapa kahvin seuraksi.

67076.jpg 

3-4 banaania

2 appelsiinia

2 dl tomusokeria

2 dl kuohukermaa tai creme vanillaa

2 munanvalkuaista

1/2 limen mehu

Tarjoiluun banania, appelsiinia,viinirypäleitä ja kastikkeeksi kinuski tai suklaakastiketta

Kuori ja pilko bananit kulhoon. Purista appelsiineista mehu ja lisää joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Mausta limen mehulla ja tomusokerilla. Vatkaa hetken aikaa. Vatkaa kerma ja valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi omissa kulhoissaan. Lisää ensin kermavaahto ja sen jälkeen valkuaisvaahto ja kaada pakastuksen kestävään vuokaan. Jäädytä pakkasessa vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Kasta jäädykevuoka nopeasti kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoilulautaselle. Tarjoile tuoreiden hedelmien kanssa. Tarjoa kastikkeena kinuski- tai suklaakastiketta.