Suussa sulava ja samettinen suklaahyytelö ja raikkaan makuinen appelsiini.

40144.jpg

Ainekset:

2 dl valmista suklaakastiketta

2 dl vispikermaa

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniliinisokeria

3 liivatelehteä

1 appelsiini

 

Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Kaada suklaakastike kattilaan, kuumenna mutta älä keitä. Nosta liedeltä ja lisää kaakaojauhe, vaniliinisokeri ja liivatteet. Jäähdytä hieman. Lisää kermavaahdon joukkoon kun suklaakastike seos alkaa hieman hyytyä. Sekoita huolellisesti.

Vuoraa suorakulmainen astia tuorekelmulla ja kaada suklaavaahtoseos kulhoon. Laita kylmään hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Kumoa hyytelö lautaselle ja leikkaa kuuteen osaan. Nosta lastalla varovasti tarjoilulautaselle. Kuori appelsiini veitsellä niin että leikkaa ensin kummatkin päät pois, leikkaa kuoret veitsellä niin ettei lihan ympärille jää kuorta tai kalvoja. Leikkaa kuorittu appelsiini viipaleiksi. Viillä varovaisesti suklaahyydykkeen keskelle pieni viilto ja työnnä appelsiinin viipale viiltoon pystyyn. Kaada suklaakastiketta hyytelön ympäri ja asettele appelsiinin paloja ympärille. Koristele sitruunamelissan lehdillä ja sokeriliemi kirsikalla.

Vinkki! Kokeile tarjota hyytelöä hedelmäkoktailin ja kevyesti vispatun creme vanillan kanssa. Tai vaikkapa creme vanillan ja marianne murskan kanssa.

Tämän ohjeen keksin muuttelemalla hieman kinuskihyytelön ohjetta.