Pehmeänmakuinen aromikas porkkanakeitto. Mukavaa vaihtelua tavalliseen kasviskeittoon. Paprikakrutongit ovat piste i:n päälle.
Ainekset 4 annosta:
5 dl vettä
400g porkkanoita (n 6kpl)
200g perunoita (n 2-3 kpl
1/2 purjoa
1 valkosipulin kynsi
1 kasvisliemikuutio tai paprikamaustetta, soijaa, suolaa, persiljaa
1 tl currya
1 tl raastettua inkivääriä
mustapippuria
1/2 tlk kookosmaitoa
tuoretta persiljaa tai korianteria
Pese, kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa viipaleiksi. Kuumenna vesi kattilassa, lisää liemikuutio tai mausteet, valkosipuli ja kasvikset. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä(n 20 min) Soseuta keitto. Lisää raastettu inkivääri, curry, pippuri ja kookosmaito. Kuumenna uudestaan. Ripottele juuri ennen tarjoilua tuoretta persiljaa tai korianteria pinnalle.Tarjoa paprikakrutonkien kanssa
Paprikakrutongit
4 isoa paahtoleipää
1 rkl öljyä
1/2 tl paprikajauhetta
Poista leivistä kuoret ja leikkaa kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista leipäkuutioita miedolla lämmöllä kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Kaada kulhoon ja ripottele lämpimien leipäkuutioiden päälle paprikajauhe.
Ohje on yhteishyvä lehden kalenterista.
Kommentit