Tänään tein kahvin kaveriksi kookoskakkua. Kakku kuuluu näihin helppoihin "sekoita aineet yhteen ja kaada vuokaan" kakkuihin. Ihanan kuohkea ja maku on ainakin mulle, hyvin mieleinen. Tämä kakku on parhaimmillaan noin 2 päivää valmistamisen jälkeen, kun maut ovat saaneet muhevoitua. Mutta meillä sitä harvoin on enää edes seuraavana päivänä jäljellä, hyvä kun suklaan ehdin saamaan kakun päälle kun ensimmäiset syöjät ovat jo osingoilla! =)

86361.jpg

125g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä

2 munaa

2 dl sokeria

1 dl maitoa

2 dl kookoshiutaleita

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

kuorrutukseen noin 100 g maito- tai tummaa suklaata, kookoshiutaleita

Sekoita kulhossa kaikki muut ainekset, paitsi leivinjauhe ja 1/2 dl vehnäjauhoja. Vatkaa  muutama minuutti (n 5 min) sähkövatkaimella. Sekoita huolellisesti leivinjauhe ja loput 1/2 dl vehnäjauhoja keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan. Vatkaa vielä noin puoli minuuttia. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa.

Sulata mikrossa tai vesihauteessa suklaa, levitä kakun päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Anna suklaan kovettua.

Alkuperäinen ohje on kondiittorin työohjekirjasta.