Löysin makuunista sattumalta salmiakkijauhetta. Sitä samaa jota sai karkkikaupoista kun olin pieni. Ihanaa että jauhetta valmistetaan edelleen. Päässäni alkoi heti pyöriä ideoita joihin sitä voisi kokeilla käyttää. Tässä nopea ja helppo herkku jälkiruoaksi. Jälkiruoka valmistuu muutamassa minuutissa. Pilven kevyt salmiakkivaahto ja pirteä vadelmarahka ovat mielestäni loistava parivaljakko. Ihanaa!

Salmiakki vadelmapilvi 6 annosta

400g (pakaste) vadelmia

4 dl vispikermaa

1 prk maitorahkaa

1/2 dl sokeria

2 munan valkuaista + 1 rkl sokeria

10-12g salmiakki jauhetta (salmiakkijauheen voit myös korvata noin 1 dl:lla turkinpippurirouhetta)

3 diggestive keksiä

6 tl turkinpippurirouhetta

Koristeluun 3 diggestive keksiä, vadelmia, turkinpippuri rouhetta

Vatkaa valkuaiset ja 1 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vispikerma ja 1/2 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi.

Ota vajaa puolet kermavaahdosta toiseen kulhoon. Mausta salmiakkijauheella, sekoita huolellisesti. Lisää noin puolet valkuaisvaahdosta salmiakkivaahtoon. Kääntele varovaisesti sekaisin. Älä vatkaa.

Lisää maitorahka ja noin 300g kohmeisia vadelmia kermavaahdon joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes vaahto on vaaleanpunaista ja vadelmat ovat roikkoutuneet pienemmäksi.  Kääntele varovaisesti isolla lusikalla loput valkuaisvaahdosta vadelmarahkan joukkoon.

Riko 3 keksiä annoskulhojen pohjalle. Lisää jokaiseen kuppiin muutama vadelma ja 1 tl turkinpippurirouhetta. Jaa vadelmarahka annoskuppeihin, päälle salmiakkivaahto. Halkaise 3 keksiä. Koristele annokset keksinpuolikkailla, vadelmilla ja turkinpippurirouheella. Tarjoile heti.

Voit korvata salmiakkijauheen kokonaan turkinpippurirouheella jos et löydä salmiakkijauhetta.