Näin keskitalvella, pimeimpään vuodenaikaan kaipaa väriä ja aurinkoa elämään. Silloin himoitsen paljon hedelmistä tehtyjä herkkuja. Ihanan pirteän väriset hedelmät loistavat kuin aurinko ja saavat hyvälle mielelle. Tässä piirakassa maistuu pehmeän kookoksen makuinen täyte jota ananas ja aprikoosi virkistävät sopivasti. Täyte suorastaan sulaa suuhun. Suosittelen lämpimästi kaikille kookoksen ystäville.

Kookos hedelmäpiirakka

Pohja:

125g margariinia tai voita

1 1/2 dl kaurahiutaleita

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kookoshiutaleita

2 tl leivinjauhetta

2 rkl sokeria

Täyte:

2 dl kookoskermaa

200g maitorahkaa

2 munaa

0,75 dl sokeria

2 purkkia (2 x 227g) ananaspaloja mehussa

1 prk (420g) aprikoosinpuolikkaita mehussa

Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa ja puristele taikinaksi. Painele irtoreunavuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille. Voit myös tehdä piirakan korkeareunaiselle pellille, mutta tee silloin 1 1/2 kertainen pohja.

Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki. Lisää kookoskerma, maitorahka ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Valuta ananas ja aprikoosi. Leikkaa aprikoosinpuolikkaat kahtia ja pistele aprikoosit ja ananaspalat täytteen päälle niin että osa hedelmistä uppoaa täytteeseen. Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa 40 minuuttia( tavallisessa uunissa noin  200 asteessa 40 minuuttia) alimmalla tasolla. Tarjoile jäähtyneenä.