Kasviksiin saa mukavaa vaihtelua grillaamalla ja maustamalla ne maustetulla öljyllä ja yrteillä. Paahdetut siemenet tuovat oman pikantin lisän grillattuihin kasviksiin. Yhdistele omia suosikkikasviksiasi ja tulee varmasti hyvää.

1797793.jpg

Grillatut kasvikset ( 6:lle)

käytin tähän

5 kesäsipulia

keltainen,vihreä ja punainen paprika

1prk minimaissia suolaliemessä

1 keskikokoinen bataatti

1prk aurinkokuivattuja tomaatteja valkosipuliöljyssä

3 porkkanaa

2 omenaa

herkkusienen kannat jotka jäivät yli täytetyistä herkkusienistä

1 rk tuoretta timjamia (tai 1tlkuivattua) tai muita lempi yrttejäsi

1valkosipulinkynsi

paahdettuja seesaminsiemeniä

Huuhtele ja kuori kasvikset. Valuta minimaissi. Leikkaa kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi.(itse pidän aika  reilun kokoisista paloista).  Laita kasvikset isoon kulhoon. Lisää lopuksi aurinkokuivatut tomaatit. Laita pilkotut  kasvikset syvälle uunipellille. Murskaa valkosipulinkynsi  aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljyyn. Valuta osa niiden maustetusta öljystä kasvisten päälle. Sekoita kasviksia että öljy jakaantuu tasaisemmin. Riivi tuoreet timjaminoksat haarukalla, mausta kasvikset  yrttisilpulla ja merisuolalla. Grillaa uunissa grillivastuksilla noin 220 asteessa 10  minuutin jaksoissa,kääntele kasviksia ja grillaa taas 10 minuuttia, kääntele ja paista vielä 10min.

Paahda seesaminsiemenet (tai pinjansiemenet) kuivalla kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Ripottele grillattujen kasvisten päälle. Tarjoa lämpimänä.