Tämä kakku meni mummoni 84vuotis syntymäpäiville. Paljon onnea mummi! :)

833961.jpg

Innostuin tästä kakkuvuoasta heti kun näin sen ensimmäistä kertaa. Omasta mielestäni idea on hauska ja kakku on helppotekoinen.

833955.jpg

Ensimmäisellä kerralla kokeillessani tätä vuokaa, lukaisin pikaisesti pakkauksen tekstejä, mutta en vuokien mukana tulleita reseptejä. Pakkauksen päällä lukee että non stick pan. Niinpä halusin kokeilla että tarviiko vuokaa voidella ollenkaan kun siinä lukee kerran tarttumaton...heh, kävi sitten tietysti niin että pohjat tarttuivat kunnolla vuokaan kiinni ja sain kaapia paloja ja muruja irti vuoasta. Eli siis non stick pan ei tarkoita etteikö vuokaa tulisi voidella. Jos olisin lukenut reseptit ensin, olisi tämäkin asia valjennut minulle ennen ensimmäistä kokeilua. Sain paloista kuitenkin koottua lopuksi jonkinlaisen kakun. Kakku oli syöjien mielestä niin hyvää, että tein pian uuden samanlaisen kakun mummoni syntymäpäiville, mutta eri koristeilla. Tälläkertaa voitelin ja jauhotin vuoat huolella edellisestä kerrasta viisastuneena. Pohjat onnistuivatkin erittäin hyvin ja irtosivat heti kun kumosin vuoat. :)

Vaniljakreemillä ja mansikoilla täytetty suklaakookoskakku

pohjat:

6 isoa munaa

yhtä plajon sokeria

yhtä paljon vehnäjauhoja + reilu puoli dl sokeroimatonta kaakaojauhetta ja pieni hyppysellinen leivinjauhetta.

Lisäksi 1 1/2 dl kookoshiutaleita

täyte:

1/3 vaniljakreemijauhetta ja 2/3 maitoa tai vettä (tarkista suhdemäärät vaniljakreemipakkauksesi ohjeista, kreemin tulee olla valmiina erittäin paksua)

200g pakastemansikoita

kostutukseen  reilu 3 dl sitruunalla terästettyä spriteä

kuorrutukseen:

5 dl vispikermaa

1-2 dl kookoshiutaleita

noin 3 rkl kaakaojauhetta + ruskeaa elintarvikeväriä halutessasi tummemman ruskean vaahdon.

Koristeet: kukat marsipaania ja lehdet sokerimassaa.

vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakaojauhe ja hyppysellinen leivinjauhetta ja vaniljasokeri. Sihtaa jauhot vaahdon joukkoon ja lisää kookoshiutaleet. Sekoita kädellä tai isolla lusikalla tasaiskei. Älä vatkaa. 

 

833984.jpg

Voitele ja jauhota vuoat ja jaa taikinaa yhtäpaljon kumpaankin vuokaan. Paista kakut alimmalla tasolla noin 35 minuuttia  kiertoilmauunissa 150 asteessa, tavallisessa uunissa 175 asteessa.

833986.jpg

Kakut paistuneena. 6 munan taikina on juuri sopiva näihin vuokiin.

833987.jpg

Kumoa pohjat jäähtymään.

Sulata hieman jäisiä marjoja ja leikkaa marjat viipaleiksi.

Vatkaa maito tai vesi vaniljakreemijauheeseen.

Kostuta kummatkin pohjat pullasiutia käyttäen. Käytä melkein kaikki neste, mutta jätä noin 1/2 dl  nestettä kakun pinnalle.

833989.jpg

Täytä pohjien kolot esim paksulla vaniljakreemillä tms täytteellä ja laita marjat alle tulevan pohjan täytteen päälle.

833991.jpg

Laita tukeva levy tms päälle tulevan kakun alle ja kumoa kakku nopeasti ja varovasti toisen kakun päälle kohdakkain, niin että täyte jää kakun sisään. Kostuta lopulla nesteellä kakun pinta.

833993.jpg

Kakku kasattuna ja valmis kuorrutukseen. Sain idean että tuota päällimmäistä osaa voisi varmaankin käyttää myös niin että se urapuoli tuleekin ylöspäin. Päälle jäisi se kolo täytteelle tai vaikka marjoille tms.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä hieman vaahtoa kakun päälle ja ripottele peittävä kerros kookoshiutaleita pinnalle. Sihtaa kaakaojauhe kermavaahtoon ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Lisää halutessasi hieman ruskeaa elintarvikeväriä. Levitä kaakaokermavaahto kakun pintaan ja siloita reunat veitsellä tasaiseksi.

Hyvä vinkki tasoitukseen on käyttää pyörivää alustaa. (itse käytän puista ja pyörivää Ikean Snudda tarjotinta joka ajaa asian hienosti) Laita veitsi tai kakkuraappa kakun pintaan ja lepäämään alustaa vasten.  Pidä käsi paikallaan ja pyöritä alustaa niin että kakku menee kokonaan ympäri. Saat hienon ja tasaisen pinnan ja ylimmääräinen kerma kuoriutuu pois raapan tai veitsen mukana. Pursota loppu kerma kakun pääälle pieniksi roseteiksi, kaksi kierrosta. Aloita ulkoreunasta. Koristele kukilla ja lehdillä.

833977.jpg

Tässä sama kakku (siis se ensimmäinen kokeiluni) mutta hieman erillaiset koristeet. Päällä Ebeltä arvonnassa voittamiani suklaalehtikoristeita. (niitä voi muuten ostaa tavallisista ruokakaupoista, löytyy useimmiten leivontahyllyltä) Kiitos vain Ebe ihanasta suklaisesta paketista! :)

Fanci-fill Cake Pan täytevuoka  on Bake & Partysta.