Myrna kahviastiaston teemaan sopivan kakun täytteenä on mansikkakermavaahtoa, valkosuklaata ja tuoreita kirsikoita. Jos meillä olisi ollut vielä kirsikkaliköriä, olisin kostuttanut kakun sillä. Se antaisi kakulle kivan potkun, tosin hyvää se oli kyllä ilmankin. Kakku oli myös lastemme mieleen.

728153.jpg

728145.jpg

Myrna kirsikkatäytekakku (18 cm vuokaan)

Pohja:

3 munaa

saman verran sokeria

saman verran vehnäjauhoja + pikku ripaus leivinjauhetta

1/2 tl vaniljasokeria

 

Täyte:

1 prk mansikan makuista kermavaahtoa

75 g valkosuklaata

noin 1 litra tuoreita kirsikoita

Kostutukseen: noin 1 - 1 1/2 dl Maitoa  ( + 2 rkl kirsikkaliköriä)

Kuorrute: 1 1/2 - 2 kaupan pötköä valkoista marsipaania

koristeluun kultaista hohtopuuteria Valkoinen marsipaaniruusu ja marsipaaniruusun lehtiä

 

Riko munat kuppiin. Lisää toiseen samanlaiseen kuppiin saman verran sokeria ja kolmanteen kuppiin saman verran jauhoja. Mausta sokeri vaniljasokerilla ja lisää jauhoihin ihan ripaus leivinjauhetta ( leivinjauhetta ei varmaankaan edes tarvitse, mutta laitoin varmuuden vuoksi =)

Laita kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon vehnäjauhot ja kääntele ne sekaisin puhtaalla kädellä. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, tai kunne spohja on kypsä. Kokeile tikulla kakun kypsyys. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa jäähtymään.

Leikkaa pohja kolmeen osaa. VAtkaa mansikkakerma kuohkeaksi vaahoksi. Kostuta alimmainen pohja (noin 2-3 rkl) maidolla tai sitruunavedellä.

Levitä noin puolet mansikkavaahdosta pohjan päälle. Leikkaa suklaa pieniksi noin 1/2 cm x 1/2 cm kokoisiksi paloiksi ja ripottele puolet vaahdon päälle. Lado kerros halkaistuja kirsikoita ja nosta seuraava kakkupohja päälle. Kostuta pohjaa noin 2-3 rkl nestettä ja levitä mansikkakermavaahtoa (jätä noin 1/2-1 dl vaahtoa kulhon pohjalle jolla voit tasoittaa kakun pinnan), pilkottu suklaa ja halkaistut kirsikat. Nosta kansi päälle ja kostuta kantta 2-3 rkl nestettä. Laita lautanen tms kakun päälle painoksi ja nosta jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

Kauli marsipaani kakun kokoiseksi levyksi, laita halutessasi marsipaanilevyn päälle esim muovinen kakkualuspaperi ja kauli kuvio marsipaanin pintaan. Kuorruta kakku marsipaanilla. Leikkaa kuvioleikkurilla nauha kiertämään kakun alareunaa. Levitä kultahohtopulveria nauhan yläreunaan. Laita nauha paikalleen. Koristele kakun päälle laitettava valkoinen marsipaaniruusu ja marsipaanilehdet kultahohtopulverilla ja  nosta kakun päälle.

Huom! Ruusu ja lehdet kannattaa tehdä muutama päivää aikaisemmin että ne ehtii hieman kuivua.

Täältä (linkki) löydät tarkat ohjeet marsipaanin kaulimiseen ja koristekuviointiin.

729148.jpg

Leikkasin reunakuvioleikkurilla marsipaanista kakun alareunaan koristenauhan. Jos haluat pidemmän nauhan kuin tuo leikkuri, älä katkaise nauhaa. Irrota leikkuri ja paina seuraava kuvio edellisen jatkoksi, näin saat pidemmän koristenauhan. Omasta mielestäni pitkää nauhaa on vaikeampi asetella- Kaksi koristeleikkurin pituutta on mielestäni hyvä pituus. Maalasin nauhan yläreunan kultaisella hohtopuuterilla ja painelin nauhan kakun alareunaan kiinni. Nauhan saumakohtaa voi kokeilla kevyesti sivellä puhtaalla siveltimellä niin että sauma hälvenee.

 

729113.jpg

Tässä marsipaaniruusu jonka tein kakun päälle. Levitin valkoisen marsipaaniruusun terälehtien reunoille siveltimellä kultaista hohtopuuteria. Sivelin kultaista hohtopuuteria myös marsipaaniruusun lehdille.

Hohtopuuterin ja koristereunaleikkureita saa esim Bake & Partysta

729139.jpg