Synttärisankarin toiveesta kakkuun tuli täytteeksi suklaa ganachea ja tuoreita mansikoita. Suklaan ja mansikan liitto on ihana. Kostukkeena ananastuoremehua joka antaa kakulle jännittävän mutta pirteän maun. Vaikka täyte oli hyvinkin yksinkertainen, sai kakku paljon kiitosta. Jopa lapset joilta kakku jää usein lautaselle söivät omansa, mutta kukapa voisi vastustaa suklaata ja mansikoita. :)

753458.jpg

Kakkupohja: 26 cm vuokaan

6 munaa

yhtäpaljon sokeria

yhtäpaljon jauhoja (hyppysellinen leivinjauhetta)

1 tl vaniljasokeria

 

Suklaaganache:

1 1/2 dl kermaa

250g suklaata

 

2 dl vispi kermaa

1 1/2 l tuoreita mansikoita

Kostutukseen: noin 2 - 2 1/2 dl ananas tuoremehua

 

Kuorrute:

2 dl vispikermaa

1 prk mansikka kermaa

1 rkl sokeria

1 prk maitorahkaa

suklaamarsipaaniruusuja ja lehtiä (tee ruusut ja lehdet päari päivää aikaisemmin valmiiksi)

Valmista ensin suklaaganache. Kuumenna kerma kattilassa höyryävän kuumaksi, mutta älä keitä. Pilko suklaa kerman joukkoon ja sekoita kunnes kaikki suklaa on sulanut kokonaan. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon jauhot. Sekoita kädellä tasaiseksi. Kaada vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla, jos tikkuun tarttuu taikinaa, paista vielä hetki. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa jäähtymään.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjaa ananastuoremehulla. Vatkaa 2 dl vispi kermaa vaahdoksi. Vatkaa jähmettynyt suklaaganache kuohkeaksi. Sekoita noin puolet kermavaahdosta suklaaganachen joukkoon (loput tulee kakun päälle). Levitä puolet suklaaganachesta pohjalle. Viipaloi mansikat ja levitä suklaan päälle. Nosta seuraava kakkupohjalevy päälle ja kostuta ananastuoremehulla. Levitä loput suklaa ganachesta pohjalle ja lado mansikan viipaleita päälle. Laita kansi päälle ja kostuta ananasmehulla. Sekoita 1-2 rkl maitorahkaa ja sokeria lopun kermavaahdon joukkoon. Levitä kakun pinnalle tasaisesti. Vatkaa mansikka kerma. Lisää loput maitorahkasta, sokeri ja vatkaa tasaiseksi. Pursota mansikka rahka seos kakun reunoille ja koristele suklaamarsipaaniruusuilla ja halutessasi tuoreilla mansikoilla.

753468.jpg

Marsipaaniruusun valmistusohjeet löydät esim täältä.