Eräs lukijani pyysi tekemään hänen miehelle vene/merimaisemakakun. Sain s-postissa kuvan heidän veneestä ja sitä hieman mukaillen maalasin veneen kauniiseen rantamaisemaan. Maalasin kuvan keskiviikkona ja tein kakun perjantaina valmiiksi. Kuva on maalattu marsipaanille Bake & Partyn elintarvikeväreillä. Pursotukset on sokericremeä. Kokeilin samalla myös ostamaani kakkuraappaa, joka osoittautuikin varsin kivaksi kapineeksi. Täytteenä on oma suosikkini mustikka-valkosuklaarahka, jonka sovelsin Linnun ihanasta mustikka- ja valkosuklaamoussekakun ohjeesta. Kasasin kakun kolmesta kääretorttupohjasta. Toivottavasti itse sankari piti kakustaan, Onnittelut sankarille! :)

527886.jpg

KAkun pohjat:

Kääretorttupohja: (tee kolme kertaa)

3 munaa

3/4 dl sokeria

1/2 maustemittaa suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 rkl maizzeenaa

1 tl vaniljasokeria

 

Täyte:

1 prk flora vispiä tai kuohukermaa

 1prk maitorahkaa

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa

300g pakastemustikoita

200g valkosuklaata

4 liivatetta

2 rkl kiehuvan kuumaa vettä

1 prk mustikkahilloa (ostin Lidlistä)

Kostutukseen 2 dl laimeaa marjamehua tai laimeaa sitruunavettä

Sokericreme (ohje on Bake & Partyn sivuilta)

1 pkt tomusokeria (800g)

250g suolatonta voita

2 rkl maitoa

1 tl vaniljaoskeria

Kuvaa ja pelasturengasta varten Marsipaania noin 1 kaupan pötkö

Elintarvikevärejä

Aloita pohjista: Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi ja kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja sihtaa jauhot taikinaan isolla lusikalla samalla käännellen sekaisin. Levitä taikina varovasti mutta tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteessa noin 6 min. Kiertoilmauunissa paistoin 200 asteessa 6 minuuttia. Ota uunista ja kumoa leivinpaperille johon on siroteltu hieman tomusokeria. Irrota leivinpaperi pohjasta ja jätä jäähtymään. Tee kolme pohjaa.

Taittele ja leikkaa leivinpaperista neliön muotoinen, kakun kokoinen sabluuna. Pinoa jäähtyneet pohjat pällekäin, laita sabluuna päälle ja leikkaa kaikki kolme pohjaa kerralla samankokoisiksi.

Kakun kasaaminen: Kostuta alimmainen pohja, levitä puolet mustikkahillosta (noin 1 dl) pohjan päälle tasaisesti noin 1 cm reunasta.

Tee täyte: LAita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. 30 sek jakosissa puoliteholla koko ajan sekoitellen kunnes kokonaan sulaa ja tasaista. VAtkaa kerma kuokeaksi vaahdoksi.  Lisää maitorahka kermavaahtoon. Lisää Tuorejuusto sulaan suklaaseen. Yhdistä tuorejuustosuklaaseos ja rahkaseos. Liota liivatteet kuumaan vesitilkaan ja valuta liivate ohkaisena nauhana, samalla koko ajan sekoittaen esim isolla lusikalla.  Lisää mustikat ja sekoita nopeasti. Huom! Kun olet lisännyt mustikat alkaa täyte hyytä, joten nyt täytyy kakku täyttää nopeasti.

Levitä puolet täytteestä hillon päälle ja levitä tasaiseksi. Nosta keuraava kakkulevy päälle, painele kevyesti pohja suoraksi ja kostuta pohja laihalla mehulla. Levitä loput mustikkahillosta nopeasti ja päälle loput täytteestä tasaiseksi kerrokseksi. Nosta kansi päälle ja kosteuta mehulla. Laita jokin paino kakun päälle ja nosta viileään muutamaksi tunniksi.

Vatkaa sokericreme: Vatkaa voi pehmeäksi, lisää puolet tomusokerista ja vatkaa voimakkaasti. Lisää loput sokerista ja maito. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä vedellä laimennettua ja siivilöityä aprikoosi hilloa ohkaisesti kakun pintaan. (hillo vesi seosta keitetään muutama minuutti, siivilöidään ja annetaan jäähtyä) Se kiinnittä marsipaanin paikalleen ja toimii kuten liima, mutta ei vaikuta makuun mitenkään. Levitä sokericremeä kakun reunoille. Vedä reunat halutessasi kakkuraapalla. Nosta marsipaanilevy keskelle kakun päälle. Pursota reunat esim simpukka ja köysikuvioinnilla oman mielesi mukaan.

Simpukkakuviot pursotin Wiltonin tähtityllalla nr 21, köysikuvion tähtityllalla nr 18. Pursotusohjeet voisin joskus laittaa kuva kuvalta kun ehdin.

527898.jpgTässä maalaus ennen kakun koristelua.

Marsipaanille maalaaminen:

Tähän kuvaan meni noin 1 pötkö vaaleaa marsipaania.

Geelimäisiä ja peittävän lopputuloksen antavia elintarvikevärejä; sininen, keltainen, vihreä, punainen, vaaleanpunainen, ruskea, musta ja valkoinen 

Kauli marsipaani noinn 2-3 mm paksuiseksi levyksi tomusokerin avulla. (Itse tykkään käyttää alustana Star cuisinen loistavaa Non sitck kestopaistoalustaa. Se toimii loistavasti myös esim marsipaanin käsittelyalustana. Alusta ei mene edes rynttyyn kaulittaessakaan vaikka muute ei ole kauheen paksu. ) Varmista lastan avulla ettei marsipaani ole tarttuntu alustaan kiinni.

Aloitin maalaamisen taustalla horisontissa olevasta metsästä. Käytin vihreää, sinistä, ruskeaa, mustaa ja keltaista. Sekoittelin eri tummusia vihreän sävyjä lautasella. Pienin pyntysuuntaisin vedoin syntyi kaunis horisontti. Parempi olisi kuitenki aloittaa taivaasta jos vaan suinkin ehtii antaa sen sitten kuivua ensin ennenkuin  alkaa maalata metsää.

Taivaaseen käytin, sinistä ja valkoista jotka sekoittelin mieleisekseni lautasella. Taivan maalasin vaakatasovedoin. Päälle lisäsin sinne tänne hieman tummempaa väriä johon lisäsin pikipikkiriikkisen vaaleanpunaista väriä.

Seuraavaksi oli vuorossa meri. Mereen laitoin tummaa sinistä ja valkoista. Ensin maalasin koko meren pinnan sivuttaisilla vedoilla, reunoille maalasin tummempaa sävyä, lopuksi lisäilin tummalla sinisellä aaltoja töpöttelevillä vedoilla. Annoin sen hieman kuivaa ja valkoisella tumman yläpuolelle vaahtoa.

Rantaan maalasin hiekan ja veneen, Hiekkaan käytin eri tummuista ruskeaa, valkoista , harmaata(mustaa ja valkoista) Sen jälkeen maalasin veneen johon käytin mustaa, valkoista, harmaata ja sinistä

Vuorossa oli laituri johon käytin ruskeaa, harmaata, valkoista , mustaa.

KIvet maalasin mustalla, harmaalla, valkoisella ja hitusen ruskeaa.  Aloitin keskiharmaalla ja lisäsin tummaa alas ja reunoille ja korkeimpaan kohtaan vaaleaa.

Ruohikon maalasin vihreällä johon lisäsin välillä valkoista ja välillä mustaa.

Pelastusrenkaan tein viimeiseksi. Värjäsin valkoista marsipaania valkoisemmaksi valkoisella värillä. Rullasin siitä tasaisen pötkön , jonka taivuttelin renkaaksi. Maalasin punaisella johon lisäsin ihan hitusen vettä (näin väri on kirkkaampi) raidat ja mustalla elintarvikevärillä kirjoitin tekstin. Pupölkyn tein pienestä pötköstä marsipaania jonka värjäsin ruskealla ja mustalla. LAitoin pölkyn marsipaanimaalauksen alareunaan ja nostin renkaan paikalleen. Maalasin vielä lopuksi hieman mustalla varjoja. Siinäpä se koko komeudessaan. =)