Mieheni raahasi kotiin ison kasan kalaa, niinpäs sitten meillä on syöty lohta monessa eri muodossa. Tässä maukasta keittoa.

229127.jpg

1/2 fileoitu lohi

(Jos fileoit kalan itse, ota talteen kalan ruodot ja pää, niistä saa keitettyä maukkaan kalaliemen)

noin 6 reilun kokoista perunaa

1 keskikokoinen sipuli

noin 5-6 porkkanaa

1-2 laakerinlehteä

noin 10kpl  kokonaisia maustepippureita

suolaa

1 1/2 kalaliemikuutiota, tai vaihtoehtoisesti itsekeitettyä kalalientä + 1 kalaliemikuutio 

vettä

2 dl ruokakermaa

reilu nippu tuoretta tilliä

Kuumenna kattilassa noin 1 1/2 litraa vettä. (tai käytä kalalientä ja lisää vettä kunnes nestettä on yhteensä noin 1 1/2 l.) Lisää liemeen pippurit, laakerinlehdet, kalaliemikuutio ja noin puolet tillistä silputtuna. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi, perunat kuutioiksi ja porkkanat siivuiksi. Lisää keittoon  ja anna kiehua noin 20 minuuttia. Kuutioi lohifile ja lisää kuutiot keittoon. Keitä vielä noin 10minuuttia. Kaada joukkoon kerma ja silppua päälle reilusti tillisilppua. Tarjoa vaikkapa ruisleivän kanssa.

kalaliemi (jos keität sen itse):

Kalan ruodot ja pää

noin 1 l vettä

laakerinlehti

1 pilkottu sipuli

10 kpl mauste ja valkopippureita

1/2-1 tl suolaa

Laita kalanruodot ja pää kattilaan. Kaada kylmä vesi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää silputtu sipuli ja mausteet. Keitä noin 15minuuttia. Kuori pois välillä pinnalle kertynyt vaahto. Siivilöi liemi. Kaada siivilöity liemi kattilaan ja valmista keitto ohjeen mukaan.