Tein Lintu-75:sen sivuilta (täältä) löytämälläni juustoruutu ohjeella näitä kolmioita. Lisäsin ohjeeseen tuorejuustoa ja seesaminsiemeniä ja leikkasin ruudut kolmion mallisiksi. Niin ja käytin kuivahiivaa tuorehiivan tilalla. Tuli erittäin hyviä ja maistuivat myös vieraillekin. Näitä tehdään uudestaan.

213568.jpg

Tässä siis ensin oma hieman muokkaamani ohje ja alla Linnun sivuilta ohje, suoraan kopsattuna.

Juustokolmiot (pellillinen)

1 1/2 pss kuivahiivaa

2 rkl lämmintä vettä

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl sokeria

0,5 tl suolaa

100 g voita tai margariinia

2,5 dl kevytkermaa

2,5 dl juustoraastetta

100g maustamatonta tuorejuustoa (maustettukin kävisi varmasti tosi hyvin)

Voiteluun: voisulaa ja paprikajauhetta

Kuorittuja seesaminsiemeniä

Ota huoneenlämpöön rasva, tuorejuusto ja kerma noin 20-30min ennen leivontaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhoon (lisää myös kuivahiiva). Nypi joukkoon huoneenlämpöinen rasva. Lisää kerma, juusto, lämmin vesi ja tuorejuusto, sekoita hyvin.

Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä vedottomassa paikassa n 20 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa notkeaksi.

Kaulitse taikinasta n 1,5 cm paksuinen levy. Nosta levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja jaa se taikinapyörällä ruuduiksi (4 kertaa 4 palaa). Leikkaa ruudut vielä kolmioiksi leikkaamalla taikinapyörällä ruutujen kulmasta kulmaan.

Voitele rasvasulalla ja ripottele pinnalle paprikajauhetta ja seesaminsiemeniä. 

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n 15 minuuttia

 

 

Juustoruudut (alkuperäinen ohje Lintu75:sen sivuilta)

50 g hiivaa

2 rkl haaleaa vettä

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl sokeria

0,5 tl suolaa

100 g voita tai margariinia

2,5 dl kevytkermaa

2,5 dl juustoraastetta

100g maustamatonta tuorejuustoa (maustettukin kävisi varmasti tosi hyvin)

Voiteluun: voisulaa ja paprikajauhetta

Kuorittuja seesaminsiemeniä

 

Murenna hiiva pieneen astiaan ja kaada vesi päälle.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhoon. Nypi joukkoon rasva. Lisää kerma, juusto ja hiivaliemi, sekoita hyvin.

Kohota taikinaa liinan alla n 20 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa notkeaksi.

Kaulitse taikinasta n 1,5 cm paksuinen levy. Nosta levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja jaa se taikinapyörällä ruuduiksi (4 kertaa 4 palaa).

Voitele rasvasulalla ja ripottele pinnalle paprikajauhetta.

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n 15 minuuttia