Tein alkuviikosta ensimmäistä kertaa (omena)vispipuuroa itse. Ihastuin siihen heti. Todella helppo tehdä. Nyt olenkin sitten tehnyt vispipuurosta jo monta erillaista versiota. Tänään vuorossa oli mansikka. Lapset tykästyivät tähän kovasti, niinkuin minäkin! =)

172731.jpg

Mansikkavispipuuro

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1 l vettä

1 ½ dl mannasuurimoita

¼  tl suolaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 dl mansikoita

(1 dl vadelmia, voi jättää pois)

1 tl sitruunamehua

 

Lisää suola veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot sekoittaen ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää mansikat ja sokeri. Jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia kunnes puuro on kypsää. (varmista keittoaika paketista) Nosta liedeltä ja lisää vadelmat ja vaniljasokeri ja sitruunamehu. Pyöräytä tehosekoittajalla marjat muusiksi ja puuro tasaiseksi. Laita kylmää vettä tiskialtaan pohjalle ja jäähdytä puuro vedessä. Sekoittele välillä. Kun puuro on kylmää, vatkaa sähkövatkaimella puuro kuohkeaksi. Tarjoa puuro kylmänä esim. kokonaisten mansikoiden, maidon tai vaikka vaniljavaahdon kanssa.

 

Vinkki! Vatkaa 2 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää vatkattuun kylmään vispipuuroon. Ihana jälkiruoka! =)