Halusin kokeilla laittaa vaniljakiisseliä marjapiirakkaan täytteeksi. Nyt täytyy kyllä sanoa että kylläpä tulikin hyvä yhdistelmä! Nimittäin vaniljakiisseli, kirpeän makea karviainen ja makea mansikka. Kun mulla ei ollut mitään ohjetta tähän, eikä omat aivot raksuttanut, jouduin turvautumaan esim lastenleipurin ja monen muunkin neuvoihin. Niiden tietojen avulla sitten kyhäsin itselleni sopivan ohjeen. ;O)  Tätä teen pian uudestaan. Karviaisiakin on vielä kaapissa jonkinverran jäljellä.

161263.jpg

Vaniljakiisseli marjapiirakka.

 

Pohja: (otin pohjan ohjeen lastenleipurin sivuilta)

100g voita tai margariinia

1 dl sokeria

2 munaa

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vaniljakiisseli:

2 dl maitoa

2 dl kaupan valmista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 keltuaista

1 dl sokeria

4 rkl maizzeenaa

1 tl vaniljasokeria

 

marjoja: käytin tuoreita karviaisia ja pakaste mansikoita

sokeria

 

Aloita kiisselistä:

Sekoita kylmään maitoon vaniljakastike, maizzeena ja sokeri ja keltuaiset. Kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen ja keitä pari minuuttia tai kunnes kiisseli on niin paksua että se tarttuu vispilään niin että se ei valu nostettaessa vispilää ilmaan. Nosta pois liedeltä odottamaan.

 

 Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää munat ja jauhot vuorotellen taikinaan sekoittaen. Taputtele taikina voideltuun vuokaan.

Esipaista pohjaa 10 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Ota piiras ulos uunista ja levitä paksu vaniljakiisseli pohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat ja painele niitä hieman syvemmälle kiisseliin. Paista vielä noin 35 minuuttia. Ripottele valmiin piiraan päälle sokeria jos haluat. Jäähdytä piiras hyvin ja nauti! ON HYVÄÄ! =)