Nopea, hyvä ja helppo ruoka. Kanttarellikastike valmistuu perunoita keitellessä ja porsaan sisäfile paistuu parissa minuutissa meheviksi pihveiksi.

171578.jpg

Kanttarellikastike:

noin 1 l tuoreita kanttarelleja

1 sipuli

2 rkl voita

oman maun mukaan suolaa

oman maun mukaan pippuria (esim valko- ja mustapippuria)

2 dl ruokakermaa

2 dl vettä

(1 rkl soijaa jos et käytä liemikuutiota)

1/2 liemikuutio

Pudista sienet, pilko pienemmäksi. Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Paahda sieniä kuivalla pannulla kunnes vesi on haihtunut. Lisää voi ja sipulisilppu ja ruskista kevyesti. Lisää kerma, vesi, mausteet, soija (1/2 liemikuutio) ja anna porista vielä hetken.

Porsaan sisäfile:

Leikkaa noin 1 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kuumalle paanulle ja ruskista huoneenlämpöiset lihat nopeasti tilkassa öljyä kummaltakin puolelta ruskeiksi. Älä ylipaista lihoja ettei ne kuivu. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitettyjen perunoiden, kanttarellikastikkeen ja salaatin tai vaikkapa porkkana -omena raasteen kanssa.

 

4 isoa porkkanaa

2 omenaa

1 dl omenatuoremehua

1 tl sitruunamehua

1 rkl sokeria

Kuori ja raasta porkkanat ja omenat pieneksi. Sekoita kulhossa sekaisin. Lisää omenamehuun sitruunamehua ja sokeri. Kaada raasteen päälle.