Mustaherukat, vadelmat, mustikat... Nyt ehtii vielä leipoa marjapiirakoita kesän tuoreista marjoista. Talvella otetaan marjat pakkasesta, mutta tuoreeltaan ne ovat kyllä parhaimmillaan.

149926.jpg

Marjarahkapiirakka

Pohja:

1 muna

150g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

1/2 dl maitorahkaa

1 dl sokeria

2 tl leivonjauhetta

2 dl kaurahiutaleita

2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

noin 6 dl marjoja käytin tässä 2 dl tuoreita mustikoita, 2dl tuoreita mustaherukoita ja 2 dl tuoreita vadelmia

1 prk maitorahkaa (200g)

2 munaa

1/2 dl flora vanillaa

1- 1 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Pilko huoneenlämpöinen rasva kulhoon. Lisää muut pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita isoon piirakkavuokaan (noin 28cm) leivinpaperi ja taputtele taikina vuokaan jauhotetuilla käsillä.

Pane marjat pohjan päälle tasaisesti. Sekoita kaikki täytteen muut ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle. PAista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia kunnes pinta on hyytynyt. (pinta muuttuu mattaiseksi kun se on kiinteää)

Vaniljarahka vaahto

2 dl flora vanillaa

 1/2 prk maitorahkaa

1/2 tl vaniljasokeria

Vatkaa flora vanilla, lisää rahka ja vaniljasokeri. Tarjoile marjapiirakan kanssa.