Olen tehnyt tätä salaattia nyt muutaman kerran parin päivän aikana. Ihastuin syvästi parmesaanin, päärynän, rucolan ja paahdettujen pinjansiementen yhdistelmään. Tämä on todella hyvä salaatti, ihan sellaisenaan kevyeksi ateriaksi tai vaikkapa hyvän paistetun tai grillatun pihvin kaveriksi. Slurps! IHANAA! :P

130661.jpg

Parmesaani-rucolasalaatti 4:lle

1 ruukku rucolaa

2 prk säilykepäärynää mehussa (415g)

(1 prk persikkaa tai aprikooseja)

1/2 kurkku

1 dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä

kastikkekksi: säilykepäärynän mehua, balsamikkoa, öljyä, mustapippuria, sokeria

Laita rucolan lehtiä lautasille. Pilko kurkku ja viipaloi päärynät, lado rucolalehtien päälle, ota perunankuorimisveitsellä viipaleita parmesaanijuustosta. Paahda pinjansiemenet/cashewpähkinät puhtaalla kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Ripottele annosten päälle. Sekoita kulhossa 3 rkl säilykepäärynän mehua, 2 rkl balsamikkoa ja 1-2 rkl öljyä. Mausta pippurilla ja sokerilla. Kaada kastiketta annosten päälle. Tarjoa sellaisenaan tai mehevän paistetun tai grillatun lihan kanssa.