Ja lisää muffineja. =O

Vilijaana: Tämä ohje on erityisesti sinulle joka rakastat päärynä-suklaayhdistelmää! ;O) Suklaan ja päärynän yhdistelmä on kyllä hyvä. Päärynänpalat tekevät muffineista ihanan mehukkaita. Nämä muffarit olivat erityisesti myös lastemme mieleen, suorastaan taistelivat siitä kuka saa viimeisen! =O

125345.jpg

Päärynä-suklaamuffinit (noin 16 kpl muffineita muffinipellillä)

3 munaa

1 dl fariinisokeria

1 dl tavallsita sokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tummaa kaakojauhetta

1 3/4 tl leivinjauhetta

100g voita tai margariinia

415g säilykepurkki päärynöitä + niiden mehua 3/4 dl

80g suklaata rouhittuna

Valuta päärynät ja ota talteen mehua 3/4 dl. Pilko päärynät pieniksi noin 1/2cm x 1/2 kokoisiksi kuutioiksi. Rouhi suklaa. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa munat, fariinisokeri ja tavallinen sokeri kuohkeaksi vaaleanruskeaksi vaahdoksi. Lisää taikinaan vuorotellen noin puolet jauhoista sihdaten, sulatettua rasvaa ja päärynämehua, kääntele sekaisin lusikalla. Lisää loput jauhoista, rasvasta ja mehusta. Lisää joukkoon myös päärynäkuutiot ja suklaarouhe. Kääntele juuri ja juuri sekaisin. HUom! Älä vatkaa tai taikina lötsähtää! LAita paperimuotit muffinivuoan kuoppiin ja liskoi taikinaa muotteihin melkein täyteen asti. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä hyvin, maku tulee parhaiten esiin jäätyneenä.