Kaalilaatikoiden ohjeita on paljon. Pidän makeahkosta kaalilaatikosta joten mielestäni kaalilaatikkoon kuuluu ehdottomasti siirappi. Tässä siis oma versioni tästä ihanasta herkusta! =)
Jauheliha -kaalilaatikko
noin 1 kg kaalia
noin 400-500g (paisti)jauhelihaa
1 sipuli
4 porkkanaa
1 fenkoli
6 dl vettä
1 liemikuutio
musta ja valkopippuria
suolaa
meiramia
3-4 rkl siirappia
2 dl puuroriisiä + 5 dl vettä + suolaa
Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Suikaloi kaali ja fenkoli ohkaisiksi suikaleiksi. Kiehauta isossa kattilassa vesi, lisää liemikuutio ja kaali. Hauduta noin 20 minuuttia kunnes kaali on vetäytynyt ja läpikuultavaa. Keitä silläaikaa riisi kypsäksi suolatussa vedessä (noin 15-20 min). Laita voita isoon kasariin ja kuulota sipuleita hetkenaikaa. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha ja ruskista. Lisää porkkanaraaste ja fenkolisuikaleet. Mausta pippurilla ja suolalla. Makeuta siirapilla. Revi joukkoon meiraminlehdet ( tai hieman kuivattua meiramia) Sekoita. Kun kaali on läpikuultavaa, lisää jauhelihaseos ja riisi kaalien joukkoon, sekoita ja kaada voideltuun isoon vuokaan. Jos pidät makeasta laatikosta, valuta pinnalle hieman vielä siirappia. Laita muutama voinokare pinnalle ja paista 175 asteisessa uunissa reilun tunnin. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
Kommentit