Hieman erillainen kastike broilerille. Vadelmaisen kirpakka kastike sopii loistavasti broilerin kanssa. Neutraali bulguuri (tai riisi) pehmentää makuja. Ekalla kerralla tätä tehdessä, olin hieman epäileväinen siitä miten nämä ainekset sopivat yhteen, mutta koin iloisen ja positiivisen yllätyksen kun kastike olikin herkkua!

96275.jpg

3-4 broilerin rintafilettä

1 rkl ruokaöljyä tai voita paistamiseen

1 sipuli

1 dl vettä

3 rkl valkosipuliviinietikkaa

1 1/2 dl ruokakermaa tai kuohukermaa

1 1/2 dl kanalientä  (vettä + 1/3 liemikuutio)

2-3 tomaattia

1 1/2 rkl fariinisokeria (tai tavallista)

mustapippuria

suolaa

200g vadelmia pakaste tai tuore

mintunlehtiä

Silppua sipuli pieneksi silpuksi. Ruskista broilerinfileet pannussa (johon sopii kansi) kauniin ruskeaksi kummaltakin puolelta, nosta pannulta pois ja kääri folioon odottamaan. Kaada 1/2 dl vettä pannuun ja lisää sipulisilppu. Laita kansi päälle ja hauduta sipulia noin 5-8minuuttia. Lisää viinietikka ja anna kiehua kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Pilko silläaikaa tomaatit reilun kokoisiksi kuutioiksi.  Lisää kanaliemi, kerma, tomaatit, sokeri ja mausteet. Tarkista maku ja anna kastikkeen kiehua pari minuuttia kasaan. Lisää ruskistetut broilerinfileet ja anna hautua noin 8-10 minuuttia, kunnes kastike on vetäytynyt sopivan paksuksi. (voit suurustaa kastiketta tarvittaessa esim maizena kastikesuurusteella) Lisää varovasti puolet vadelmista. Nosta tarjoilulautasille ja koristele lopuilla vadelmilla ja mintunlehdillä. Tarjoile bulguurin tai riisin ja vihersalaatin kanssa.

Alkuperäinen ohje on kirjasta nimeltä Broileriruokia.