Suklaan ja kirsikan yhdistelmä on aivan ihana. Sitä ei voi vastustaa.
Kirsikka-suklaahyydykekakku (18cm vuokaan, isompaan tuplaa ohje)
Pohja:
1 pkt noin 14 kpl suklaatäytekeksejä (käytin Pirkan Daniela Mustikka-suklaatäytekeksejä)
2 rkl margariinia tai voita
Täyte:
noin 20 kpl kirsikoita
n. 180 g taloussuklaata
2 1/2 dl kuohukermaa
1/2 tl jauhettua kanelia
1 valkuainen
1 dl sokeria
5 liivatetta
1/2 dl kirsikkaliköriä tai vahvaa kirsikkamehua
Koristeluun:
kirsikoita ( & kirsikanlehtiä)
n. 20g tummaa suklaata
n. 1 dl kermaa
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Murenna keksit hienoksi muruksi. Lisää sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi. Taputtele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tasaisesti. Nosta hetkeksi viileään.
Huuhtele ja halkaise kirsikat, poista kivet. Pilko pienemmäksi. Lado pilkotut kirsikat tasaisesti keksipohjan päälle. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. (mikrossa noin 2 min max 600w teholla, sekoita ja sen jälkeen sulata 30 sek jaksoissa, välillä sekoitellen, kunnes suklaa on kokonaan sulaa). Valuta pari lusikallista sulatettua suklaata ohkaisena nauhana kirsikoiden päälle. Älä laita paksulti, muuten pohjaa on vaikea leikata. Vatkaa valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna kirsikkaliköri (tai kirsikkamehu) kiehuvan kuumaksi. Mausta kanelilla. Sulata liivatteet kanelilla maustettuun liköriin. Valuta sulatettu suklaa kermavaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Valuta kirsikkaliköri-liivateseos joukkoon ohkaisena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi sekaan valkuaisvaahto. Kaada vaahto pohjan ja kirsikoiden päälle, tasoita pinta. Peitä foliolla ja nosta viileään vähintään 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
Sulata loput 20g suklaata. Kasta kirsikoita suklaaseen ja nosta foliolla peitetyn alustan päälle (esim lautanen) ja nosta kylmään kovettumaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kakun pinnalle kerros vaahtoa. Irrota varovasti irtopohjavuoan reuna. Laita loput vaahdosta pursottimeen ja pursota kakun reunojen ympäri. Nosta kovettuneet suklaakirsikat kakun keskelle pieneksi keoksi. Koristele lehdillä. Anna kakun lämmetä huoneen lämpöiseksi ennen tarjoilua jotta pohja ei ole liian kova leikattavaksi.
Vinkki! Kokeile maustaa kakun päälle tuleva kermavaahto tilkalla kirsikkaliköriä. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon esim 2 tl liköriä.
Kommentit