Tämän piirakan pohja on tavallista muropiirakkapohjaa kevyempi, reilu puolet pohjan rasvasta on korvattu vähärasvaisella maitorahkalla. Täyte tehdään myös kevytkermaviilistä(2%) ja maustetaan maukkaaksi yrteillä.

61203.jpg

Piiras 28cm vuokaan:

pohja:

1/2 dl Flora culinessea

2 dl vähärasvaista maitorahkaa (0,3%)

3dl vehnäjauhoja (voit korvata 1/2dl jauhoista myös vehnä leseillä)

1/2 tl suolaa

1 muna (munan voi myös jättää pois)

Täyte:

1/2 pussia hienonnettua pakastepinaattia (100g)

3 dl pakasteparsakaalia tai esikeitettyä parsakaalia

1 pkt vähärasvaista fetajuustoa (apetina salaattifeta 3% tai 8%)

2 dl kevytkermaviiliä (ingman 2%)

2 rkl rasvatonta maitoa

1 muna

1/2 dl silputtuja yrttejä (esim. basilika, ruohosipuli)

1 tl sinappia

1 maustemitta mustapippuria

1/2 tl suolaa

Sekoita rasva jauhoihin. Lisää maitorahka, muna ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina 28cm vuokaan jauhotetuin sormin. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ettei pohja kupruile paistettaessa. Peitä reunat kaksinkertaisella foliosuikaleella. (folio estää pohjan valumista ja reunojen kuivumista myöhemmän paiston aikana. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa n 8-10 minuuttia. Nosta uunista ja poista foliosuikaleet.

Sulata sillä aikaa pinaatti sekä parsakaali, valuta. Paloittele feta. Sekoita kulhossa kermaviiliin maito ja muna. Lisää sinappi ja suola. Hienonna yrtit ja lisää täytteeseen.

Levitä esipaistetun pohjan päälle pinaatti tasaisesksi kerrokseksi. Ripottele parsakaalinpalat sekä fetajuustokuutiot. Kaada tasaisesti täytteen päälle päälle muna-kermaviili-maito seos. Paista 200 asteisessa uunissa n 25- 30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt. Täyte on hyytynyt kun sen pinta muuttuu mattamaiseksi, eikä enää kiillä märän näköisenä. Tarjoa piirakka jäähtyneenä.