Siskonmakkarakeitto on lastemme herkku. Se on nopea ja helppo valmistaa.

64222.jpg

Ainekset n 4: lle

n 1l vettä

n 500g siskonmakkaroita

5-6 perunaa

1 sipuli

1-2 valkosipulin kynttä

3-4 porkkanaa

1 pss keittojuureksia

10-14 kokonaista maustepippuria

2 isoa tai 3  pienempää laakerinlehteä

(ripaus suolaa)

pieni nippu persiljaa (tuoretta tai kuivattua)

Laita vesi kiehumaan. Kuori ja lohko sipuli, lisää kiehuvaan veteen. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat, lisää veteen. Mausta keitto murskatulla tai ohkaiseksi viipaloidulla valkosipulin kynnellä, pippureilla (suolalla) ja laakerinlehdillä. Lisää jäiset keittojuurekset. Anna keiton kiehua n 15 minuuttia. Katkaise siskonmakkaroiden väleistä kuori jotta makkaroita on helpompi käsitellä. Purista siskonmakkarapalloja kuoresta "lypsämällä".  Anna keiton kiehua vielä n 5-10 minuuttia kunnes oerunat ovat kypsiä ja ripottele reilusti persiljasilppua pinnalle. Tarjoa keitto ruisleivän kanssa.