Makean vaahterasiirapin ja pähkinän ystävän herkkubroileria.  Aprikoosichutney on meille uusi tuttavuus, sen valmistus kestää pitkään mutta lopputulos oli hyvää! =)

72544.jpg

4 marinoitua broilerin koipea

1 1/2-2dl vaahterasiirappia

125g pekaanipähkinöitä(tai saksanpähkinöitä) karkeana rouheena

(suolaa ja pippuria)

aprikoosichutney:

125g kuivattuja aprikooseja

125g fariinisokeria

vettä

1 rkl silputtua inkivääriä

3 chilipalkoa silputtuna ja siemenet poistettuna

1/2 tl suolaa

1 dl valkoviinietikkaa + 2dl vettä

Laita edellisenä iltana aprikoosit kulhoon ja kaada päälle vettä niin että aprikoosit peittyvät. Nosta jääkaappiin likoomaan seuraavaan päivään. Kaada aprikoosit ja vesi kattilaan ja keitä aprikooseja kunnes ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä niin paljon että aprikoosit ovat kokonaan kiehuvan veden alla.  Lisää loput aineksista ja anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 30 minuuttia. Siirrä chutney kuumana puhtaaseen lasipurkiin ja sulje kansi. Nosta kylmään jäähtymään.

Laita koivet vuokaan ja paista koipia 175 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Murskaa pähkinät pieneen kasariin, lisää vaahterasiirappi ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä ja keitä seosta 3 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kasari liedeltä. Nosta koipivuoka uunista ja lusikoi pähkinäsiirappi koipien päälle. Paista vielä uunissa 3-5 minuuttia.

Tarjoa lisänä keitettyä riisiä ja vihersalaattia.

OHje on broileriruokia kirjasta.