Vein kylään mentäessä unelmatortun viemisiksi. Tortun pohjan tein pelkillä perunajauhoilla, koska tarjottavien piti olla gluteenittomia. Täytteenä on sokericremeä, jota kevensin hieman kermavaahdolla ja maustoin kevyesti manteliaromilla ja mantelimurskalla. Jätin täytettä sen verran sivuun (ennen kermavaahdon ja mantelimurskan lisäämistä) että pääsin harjoittelemaan hieman kukka ja lehti pursotuksia. =)

65232.jpg

Suklaakääretorttupohja:

4 munaa

1 1/2dl sokeria

1 1/2dl perunajauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte:

115g suolatonta voita

250g tomusokeria

2 rkl kermaa

1 tl manteliaromia

2 tl murskattua mantelia

1 dl kermaa (vaahdotetaan)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon, varovasti sekoitellen. Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa n 6-8minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä voi ja puolet tomusokerista. Vatkaa tasaiseksi massaksi ja lisää loput tomusokerista ja kerma. Mausta manteliaromilla ja lisää murskattu manteli. (huom jos haluat kuorruttaa tortun pursottamalla, ota täytettä noin 1/3 sivuun, ennen kuin lisäät kermavaahdon ja mantelimurskan) Yhdistä vatkattu kerma ja voi-tomusokeriseos. Leikkaa torttupohjan reunoista n 1cm levyinen kaistale pois( kuiva reuna saattaa repeillä) Levitä täyte torttupohjalle ja rullaa tiukalle rullalle ja nosta viileään jäähtymään. Ota torttu kylmästä ja levitä täyte pursottamalla tai levitä lastalla tortun päälle.

Värjäsin osan pursotukseen tulevasta massasta vaaleanvihreäksi(olisi voinut olla hieman tummempi, laitoin väriä aika varovasti) Ja loput massasta iloisen keltaiseksi, pääsiäisen kunniaksi. Pursotin vihreitä lehtiä Kaiserin 12mm lehtiterällä nr: 57-2. Ja kukat pursottelin 14mm terällä nr:53-4 . En tiedä miten, tai millä ne kukat pitäisi pursottaa, mutta mielestäni tuolla käyttämälläni terällä sai ihan hauskan näköisiä "kukkia" aikaiseksi. Lopuksi sirottelin hieman tomusokeria päälle. (sen olisi voinut kyllä tehdä ennen pursottelua) Tällainen pääsiäisunelmatorttu siitä nyt sitten kuitenkin tuli. =)